Dere taştı, 72 evi su bastı

Kütahya'da şiddetli yağış dereyi taşırdı, Yoncalı Mahallesi'nde 72 evi su bastı
Kütahya'da kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki kaplıcaların bulunduğu Yoncalı Mahallesi'nde şiddetli yağış dereyi taşırdı, 72 evi su bastı.
Akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmur Yoncalı Mahallesi'ndeki derenin taşmasına neden oldu. Dereden taşan sel suları evlerin zemin ve bodrum katlarını doldurdu. Kütahya Belediyesi ekipleri iş makineleriyle dere yatağını genişletti, ara kanallar açarak suların evlere gitmesini engellemeye çalıştı. Evlerdeki sular da ekipler tarafından motopomlarla tahliye edildi.
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile AK partili Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da Yoncalı Mahallesi'ndeki yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Vali Kenan Çiftçi, şiddetli yağışın Kütahya'da etkili olduğunu belirti. Çiftçi, gazetecilerin sorusu üzerine siyanür baraj havuzlarının bulunduğu Eti Gümüş A.Ş.'de herhangi bir sorunun olmadığını, Enne Barajı'nda ise yağmur nedeniyle aşırı su toplandığını, bunların bir kısmının tahliye edilmesi amacıyla baraj kapaklarının açılacağını kaydetti.

Yıldırım 31 hayvanı telef etti

Kütahya'nın Simav ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu 31 küçükbaş hayvan telef oldu.
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kurduman köyünde dün hayvan otlatan Hüseyin Gürbüz, akşam saatlerinde yağmura yakalandı. Köye 500 metre kala sürünün üzerine yıldırım düştü. Çoban Hüseyin Gürbüz kurtulurken, 31 küçükbaş hayvan ve çoban köpeği telef oldu. Telef olan hayvanlar, bir iş makinesi tarafından açılan çukura gömüldü. Hüseyin Gürbüz, tek geçim kaynağı olan hayvanlarının topluca telef olduğunu belirterek, "Allah'tan geldi, yapacak bir şey yok. Kazanmak için sıfırdan tekrar başlayacağız" dedi.