Olay Rize'deki Pazar Fen Lisesi'nde meydana gelmişti. B.K. ders sırasında arkadaşı Emir Taş'ı boğazından keserek öldürdü. Daha sonra intihara kalkışan B.K. hakkında soruşturma ise tamamlandı. B.K. hakkında dava açılırken, 15 yaşından küçük olması nedeniyle de müebbet yerine 15 yıl hapsi istendi.

Yapılan incelemede B.K.'nin cep telefonunda da ilginç bir listeye ulaşıldı. 38 maddelik listenin başlığı ise 'ölümümden sonra istediklerim.'

Listenin 17. maddesinde “Emir reis sana zarar gelecek, ondan özür dile K.”, 26. maddede “Emir reis kork, a.k.. Hem de hiç acımadan çatur çutur. P.çlik yapmayı seviyorum, karışmayın”, 38. maddede ise “Ölümüm suçu E.’dir. E.’yi suçlayın suçlayın” gibi ifadeler yer aldı.

B.K.'nin cinayet günü de telefonuna yazdığı notta, “E.. reis keşke yanımda olsan, seni koluma değil aklıma kazıdım ben, cici kız. Zaman tükeniyor. Sıramda Emir, ölüm kapıda. Ben ise arkandayım... Emir’i kesmeden önce soracağım soruları o gün senden öğreneceğim. Zaten öldükten sonra istediklerim notta yazıyor. 17 gün sonra 09.30’da seni uyaracağım emin ol ve bil ki, o gün miden bulanabilir. Ama asla içeri girme, sen öyle şeylere dayanamazsın. Bekliyorum 20 Mart hayattaki son günümü. Kemiklerim kırılırcasına acı çekmek istiyorum.” yazdığı öğrenildi.

B.K.'nin telefonundaki “Son 4 saat 29 dakika” yazılı bir notta ise,  “Ve intihar isteği daha da artıyor, psikolojim bozulmuş durumda. Ama en eğlenceli yeri katil olmam olacak. Hadi yarın bitirelim işi yeter artık di mi” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Öte yandan B.K.'nin cinayet öncesi İ. ve E. isimli kızlara not gönderdiği ve sınıftan çıkmalarını istediği de öğrenildi.

Davanın ilk duruşması ise 12 Kasım'da başlayacak. (Habertürk)