Olaydan sonra kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde duran kalbi çalıştırıldıktan sonra yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Hasan Can’ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi de çocuğun vasiyeti üzerine tüm organlarının bağışlanmasını kabul etti. Sağlık Bakanlığı tarafından organ nakli sırası bekleyenler arasında eşleştirmelerin tamamlanması üzerine Hasan Can'ın kalp ve akciğerinin Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde iki hastaya, böbreklerinin İzmir ve Bursa'da iki hastaya, kornealarının Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya, karaciğerinin ise ikiye bölünerek Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde iki hastaya nakledilmesi için ekipler tarafından organlar ameliyatla alındı.

Çekirge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Kayhan Sonkur, nakle aile ile birlikte karar verildiğini belirterek, şöyle dedi:

"16 yaşında genç bir kardeşimiz hastaneye geldiğinde duran kalbi tekrar çalıştırılmıştı ancak tedavi süreci sonucunda beyin ölümü gerçekleşti ekiplerimiz tarafından yapılacak ameliyatla alınan organlar sekiz kişiye nakledilecek.”

Organ Nakli Koordinatörü Op.Dr. Timur Didinen, hastada bir kafa yaralanması olduğunu ve beyin ölümü gerçekleştiğini belirterek  "Hem kendisinin vasiyeti hem de ailesi, çok  yüce bir davranışta bulunarak organları bağışladılar, bu yavrumuzun organları  sekiz kişiye can olacak” dedi.

GENELKURMAY ÖZEL UÇAK TAHSİS ETTİ

Hasan Can’dan alınan kalp ve akciğerinin Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürülmesi için Sağlık Bakanlığı’nın Ambulans uçağı kullanılırken, Genelkurmay Başkanlığı ise karaciğerinin Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülmesi için Ankara’dan Yenişehir Havaalanı'na askeri uçak gönderdi. Hasan Can, arkadaşını vurmadan önce WhatsApp grubunda yazdığı mesajda, “Pazartesi 3- 5 çiçek koyarsınız sıraya sonra unutun bitsin gitsin. İşte bana kalsa o çiçekleri de koymayın. Organım oyum buyum neyim varsa sağa sola dağıtın bağışlayın. Yaşarken bir işe yaramadım, bari ölünce bir işe yararım” diye yazmıştı.