Kaza sabah saat 05.30 sıralarında Sivas-Ankara karayolunin 65'inci kilometresinde Yıldızeli İlçesi'nin Yaraşbeli mevkisi yakınlarında meydana geldi. Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yolun sağındaki şarampole devrildi. Kazada 9 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, 38 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile bir kısmı otobüsün altında kalan cesetler çıkarıldı. Çekici yardımı ile kaldırılan otobüsün altından en son bir çocuk cesedi çıktı.

Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulanslarla Sivas ve Yozgat'ta bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay sonrası kaza yerine gelen Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, kazanın buzlanma nedeni ile gerçekleştiğini belirterek, ilk müdahalenin yapıldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığın belirtti.

Gece saatlerinde karla karışık yağmur yağan bölgede rüzgarın da etkisiyle sabah saatlerinde buzlanma olduğu görüldü. Olay yerine yaralı almaya giden bir ambulansın da buzlanma nedeni ile konrolden çıkarak bariyerlere çarparak kaza yaptığı öğrenildi. Kaza sonrasında karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

YARALI SAYISI 38

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında devrilen otobüsteki yaralıların sayısı 38 olarak açıklandı. Yaralılardan 15'i Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 11'i Sivas Devlet Hastanesi'nde, 4'ü Numune Hastanesi'nde, 4'ü Yıldızeli Devlet Hastanesi'nde, 4'ü de Yozgat Akdağmandeni Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazada yaralananlardan bazılarının isimleri şöyle:

Otobüs şoförü Yıldırım Ayaz (30), Aşık İşleyen (33), Alaattin Çelik (28), Beşir Eskemen(40), Ömer Eskemen (36), Yavuz Karademir, Veysel Narin (27), Kibar Çetin (3), Oğuzhan Zörer (22), Ümit Çeber (26), Seccad Uğurhasan (24), Çiğdem Yaş (25), Mehmet Emin Alış (33), Ekrem Alış (22), Ferizade Onar.

HAVA RÜZGARLI, YOL BUZLUYDU

Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Aşık İşleyen kaza sırasında şoförün hemen arkasında oturduğunu belirterek, "Çok rüzgar vardı ve yolda buzlanma olduğu görülüyordu. Bir ara gözlerim daldı. Uyandığımda otobüsün sarsıldığını farkettim ve sonrasında da kaza oldu" dedi.

Diğer yolcular ise otobüsün olaydan 25 dakika önce dinlenme tesislerinde mola verdiğini ve ardından tekrar yola çıktığını dile getirdi. Yolcular, kaza sonrasında ise ekiplerin yaralıları taşımak için yoldaki buz nedeni ile yürümekte bile zorlandıklarını söyledi.


ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri ve memleketleri belli oldu. Buna göre kazada ölenlerin; Hakkari nüfusuna kayıtlı Mert Çalar (13) ve Huriye Çelik (26), Van nüfusuna kayıtlı Dilan Yaş (7) ve Semanur Yaş (5) kardeşler ile Şevki Atmaca (56), Amasya nüfusuna kayıtlı Elif Bıçkıcı (23), Konya nüfusuna kayıtlı Muzaffer Baran (50), Muş-Malazgirt nüfusuna kayıtlı Alican Sürücü (42) ve Ağrı nüfusuna kayıtlı Mehmet Sıddık Özcip olduğu belirlendi. Kazada ölenlerin cesedi, Yıldızeli Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından memleketlerine gönderilecek.