İtibar, kelime anlamı ile bir kişi ya da kurum hakkındaki görüş ya da inanç olarak tanımlanabilir. Toplumsal konjonktürlerin sürekli değişmekte olduğu ülkelerde, itibar yönetimi yapmak ciddi bir iştir. Herhangi bir durum sonucunda olgular hızla değişebilir ve özellikle kötü olaylardan sonra insanların gözündeki görüş ya da inancı değiştirmek son derece zordur. İtibarı kaybetmek çok kısa zaman alır, kazanmak ise zorlu ve uzun bir süreçtir. Bu konu, itibar yönetimi yapmanın gerekliliğini ortaya koyar. Peki, itibar yönetimi nedir?

Bir kurumun ya da kişinin itibarını daha iyi bir konuma getirmek için yapılan çalışmaların bütününe itibar yönetimi adı verilir. İşletmeler özelinde itibar yönetimi ise, “kurumsal itibar yönetimi nedir?” sorusunun cevabıdır. Bir işletmenin rakiplerinin önüne geçebilmesi ve müşteriler tarafından tercih edilen bir kurum olabilmesi için iyi bir itibarı olması şarttır. Günümüzde yoğun sosyal medya kullanımı, şirketlerin itibarını korumasını daha zor bir noktaya getirmiştir. Şirketlerle ilgili yapılan yanlış yorumlar bile kısa sürede yayılabilmekte ve şirketin itibarını zedeleyebilmektedir. Bu durumdan kaçınmak ve müşterilerin güvenini kazanmış itibar sahibi bir şirket olmak için her daim itibar yönetimi çalışmaları yapmak gereklidir. Geçmiş dönemlerde yalnızca halkla ilişkilerde itibar yönetimi yapılırken, günümüzde şirketlerin yer aldıkları tüm mecralarda daimi olarak itibar yönetimi yapmak gereklidir.

Kişiler ya da kurumlar itibarları açısından zorlayıcı görünen durumlarla karşılaştıklarında itibar yönetimi örnekleri arayışına girerler. İtibar yönetimi pdf dosyaları, itibar yönetimi sunum derlemeleri, itibar yönetimi kitap seçenekleri ya da itibar yönetimi makale çeşitleri en çok araştırılan dokümanların başında gelir. Bu konuyu daha çok ciddiye alan ve uzun vadede itibarına devamlı yatırım yapmak isteyen kurumlar ise itibar yönetimi hizmetini alanında uzman bir kurumdan almayı tercih ederler. Türkiye’de itibar yönetimi konusunda uzman kurumların başında StratejiCo. gelir. StratejiCo. sosyal medya da dahil olmak üzere şirketinizin yer aldığı tüm ortamlarda ve mecralarda hükümet ilişkilerinizi de göz önünde bulundurarak size kusursuz itibar yönetimi hizmeti sunar. Böylelikle şirketiniz herhangi bir durumda itibar kaybı yaşamaz ve sorunsuz olarak yoluna devam eder.