Sultanahmet Meydanı'nda saat 10. 20 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın hemen ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı yönlendirildi. Yönlendirilen tüm personele, olay yerinde bir patlamanın yaşandığı, çok sayıda yaralının bulunduğu, bu durumun göz önüne alınarak hazırlık yapmaları istendi. Kısa süre sonra patlamanın yaşandıdığı noktaya çok sayıda ekip ulaştı.

ÖLÜ VE YARALILAR

Ölü ve yaralıların bulunduğu bölgede emniyet tedbirleriyle yaralıların hastanelere sevkedilmesi eş zamanlı yürütüldü. Ambulanslar yaralıları çevre hastanelere götürdü. Bu sırada olay yerinde cansız bedenlerin de olduğu görüldü. Polis ablukasına alınan olay yerine ceset kabin ve çadırı istendi.



VALİLİK AÇIKLADI : 10 ÖLÜ, 15 YARALI

Saldırının yaşandığı noktada incelemeler devam ederken İstanbul Valiliği olayda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yaralıların götürüldüğü hastanelerden de haberler gelmeye başladı. Bunlardan biri 3 yaralının götürüldüğü Haseki Hastanesi'nden geldi. Bu hastaneye götürülen 3 yaralıdan 1'inin yaşamını yitirdiği açıklandı.

YARALILARDAN 11'İ YABANCI. ALMAN ÇİFT TEDAVİ ALTINDA

Canlı bomba saldırısında yaralanlardan 11'inin yabancı ülke vatandaşı olduğu belirlendi. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan bu kişilerden 9'unun Almanya, 1'inin Norveç ve 1'nin de Peru vatandaşı olduğu tespit edildi. Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'de tedavi gören Alman vatandaşı yaralılardan 2 sinin evli olduğu öğrenildi.

Patlama sonrasında tramvay seferlerinin de durdurulduğu bölgedeki güvenlik tedbirleri hafiflemeden sürdü. Bir polis helikopterinin uçuş yaptığı görüldü.




GÖRGÜ TANIĞI : 59 AMBULANS SAYDIM

Patlama anı ve sonrasına tanık olan bir otel çalışanı, Murat Manaz yaşadıklarını şöyle anlattı,"Saat 10.19 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Gökyüzüne baktığımda ise martılar havada uçuşuyordu. Meydan bir anda kalabalıklaştı. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koşuşturduğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Olay yerine gittiğimde gördüm. Polis ikinci bir bomba ihtimali üzerine meydanı boşaltmak için uğraşıyordu"

SAVCILAR OLAY YERİNDE

Saldırının yaşandığı bölgede önlemler devam ederken soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nden birden fazla savcı da olay yerine geldi ve incelemelerine başladı. Bölgede güvenlik önlemleri sürerke tramvay seferleri yeniden başladı.

IŞİD AYNI BÖLGEDE POLİSİ HEDEF ALMIŞTI

Öte yandan 6 Ocak 2015'te Sultanahmet'te Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne yönelik canlı bomba saldırısında polis memuru Kenan Kumaşçı şehit olmuş 1 polis de yaralandı. Saldırıyı İŞİD'li Dağıstanlı Diana Ramazova'nın gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Sultanahmet'te meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi. Ölenlerden 9'unun Alman, 2'sinin Güney Koreli olduğu belirtildi.