7.2 şiddetindeki deprem, Van'ı yıktı... Ancak hayat, mucizelerde saklıydı... Türkiye ilk mucizeyi 16 günlük Azra bebekle tattı. Azra bebek ve annesi, hastanede tedavi altına alınırken gözler gerideki kahramanlara baktı. Zira Azra ve onun gibi 187 kişiyi enkazdan sağ çıkartan ekipler vardı... O ekiplerden biri de kısa adı JAK olan Jandarma Kurtarma Ekipleri'ydi. JAK'ın en büyük destekçisi ise süper burunlardı. O süper burunlardan biri de Pafi adlı köpekti. İşte Pafi 16 günlük Azra bebek ve annesinin tam 41 saat sonra enkazdan çıkarılmasını sağladı.

SİMAV'DA DA SAHNEDEYDİ


Pafi, Azra ile birlikte annesi, babaannesi ve dayısını altına alan enkazın etrafında önce bir tur attı. Ardından da enkazı koklayıp havlamaya başladı. Ve bir süre sonra Pafi, 16 günlük Azra bebek, annesi Semiha, babaannesi Güldane ve dayısının yerini tespit etti. Azra ve ailesini hayatla buluşturan süper köpek Pafi, Van ve çevresinde 15 kişinin daha enkaz altından çıkarılmasını sağladı. O 15 kişi arasında depremden 17 saat sonra kurtarılan Halil Özdemir de vardı. JAK yetkilileri Pafi'nin daha önce de Simav depreminde enkaz altında kalan insanları kurtardığını ifade etti.

ÖZEL MAMAYLA BESLENİYOR...


Süper burun Pafi, Golden Retrivier cinsi bir köpek. Bu köpekler sadık, kendine güvenen ve sahibine itaat etmesiyle biliniyor. İşte bu özel cinse ait olan Pafi de çok özel bir bakım görüyor. Pafi ve arkadaşlarına, özel olarak yapılan kuru mamalardan veriliyor. (Takvim)