İzmir'in Bayraklar ilçesinde bir bankanın Özkanlar şubesine dün saat 10.00 sıralarında giren silahlı soyguncu, yaklaşık 20 bin lira çalarak kaçtı. Mustafa Kemal Caddesi'ndeki banka şubesine giren başında kar maskesi olan zanlı, kırmızı eldivenlerle tuttuğu tabancayla güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Görevlinin elindeki silahı alarak vezneye yönelen zanlı, ilk belirlemeye göre 20 bin lira alıp kendisini bekleyen bir arabayla kaçarak izini kaybettirdi. Zanlının elinde oyunca silahla geldiği, o kırılınca güvenlik görevlisinin silahını alarak yanında götürdüğü iddia edildi. 
Zanlının silahının bir parçasını bankada düşürdüğünü ifade eden yetkililer, incelemede bunun oyuncak bir tabancaya ait olduğunun belirlendiğini dile getirdi. Güvenlik görevlisi, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, olayla ilgili ayrıntılı soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Polis, zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.
Bankanın yan tarafında bulunan apartmanda ikamet eden Tansu Lale, balkonda bulunduğu sırada koşuşturmayı farkettiğini belirterek şunları anlattı: "Ben balkonda sigara içerken iki bayan, koşarak kafeye girdi. Meğer soygunu haber vermek için polisin aranmasını istemişler. O sırada orta yaşlı biri telefonla konuşuyordu. Ben de şüphelendim, 'Neden bahçe içinde konuşuyor?' diye. O sırada malum şahıs, yani zanlı fırladı. Bahçedeki kişi de ortadan kayboldu. İnce. uzun boylu biriydi."