Tatilcilerin Ege ve Akdeniz bölgelerinden Perşembe günü başlayan İstanbul yönüne dönüşleri bütün hızıyla sürerken Çanakkale şehir iskelesi ile özel sektörü ait mini feribotların önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. 3 günden buyana devam eden araç yoğunluğu il merkezinde zaman zaman trafiği de olumsuz yönde etkiliyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler trafiğin tıkanmaması için önlem alırken, özellikle araçların geçiş güzergahlarında park yapılmaması için tedbirlerini arttırıyor. Araç yoğunluğunun
yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 6 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya devam ederken; özellikle özel sektöre ait feribotların güzergahını olan Yalı Caddesinde uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Yalı caddesinde zaman zaman 200 metreye kadar ulaşan araç kuyrukları 4 mini feribotun aralıksız olarak çalışması sebebiyle kısa sürede erimeye başladı.
Bu arada, Gökçeada- Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada hatlarında da araç yoğunluğunun yaşandığını belirten yetkililer bu hatlarda da toplam 4 geminin aralıksız olarak sefer yaptığı söyledi. Çanakkale'de araç yoğunluğunun tatilin son günü olan pazar günü de sürmesi bekleniyor.