Prof. Dr. İlhan Elmacı, sanatçının son durumuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yaptı. Şu anda uyutulan Tatlıses'in tomografisini çektiklerini anlatan Elmacı, ameliyat öncesine göre durumunun iyi olduğunu vurguladı. 24 saat gözetim altında tutulacak olan sanatçıya yarın yeniden tomografi çekeceklerini anlatan Elmacı, "Hayati tehlikesi azalarak devam ediyor. Bu bizi bir anlamda rahatlatmıştır. Ailesi buradadır. Çok ziyaretçisi var. Ama yoğun bakıma kimse girmiyor. Bazı haberler oluyor aileyirahatsız eden. Yoğun bakım kontrolümüz altındadır" dedi.

Uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu başından yaralanan Tatlıses'te kalıcı bir hasar olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. İlhan Elmacı, "Asıl amaç bugün için hayati riski kaldırmaktır. Yaptığımız ameliyat zaman içinde kalıcı bir durumu ortadan kaldırmayı da amaçlamaktadır. Bize geldiğinde sol tarafında tamamen felç vardı. Şu anda başka bir ameliyat gerekmiyor. Bu olay ilk olduğu sırada şuuru açıktı. Yarım saat içinde uyandırma zorluğu vardı" diye konuştu.

Elmacı, beyin içerisinde ciddi bir hasar meydana geldiğini ifade ederek, "Açık beyin yarası mevcuttu. Beyin açıkta izlenmekteydi. Ameliyattan sonraki süreçte yoğun bakıma aldık. Kafa içi basıncı düşürmek için deneyimli ekibimiz var. Kafa içi basıncını düşürmek için kullandığımız ilaçlar var. Ara ara gelişmeleri tomografi ile takip ediyoruz" şeklinde konuştu.
Saldırı sırasında Tatlıses'in yanında bulunan Buket Çakıcı'nın durumunun daha iyi olduğunun altını çizen Elmacı, "Ameliyattan uyanık olarak çıktı. Onda beyinle ilgili oluşmuş bir hasar yok" dedi.

Prof. Dr. İlhan Elmacı, tüm müdahalelerin zamanında yapıldığının altını çizerek, "Konuşma güçlüğü olacağını zannetmiyorum. Beyin hasarının olduğu taraf konuşmayı kontrol eden bölüm değil. Ama bir kuvvet kaybı olabilir. Görünüm açısından bir sıkıntı yok. Biz 24 saat buradayız" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Kısmi felç söz konusu olur mu?" sorusuna, "Olabilir" karşılığını veren Elmacı, "Ona bağlı bir hasar olma ihtimali var. Şüphelerim var. Onu zaman içerisinde göreceğiz. Önce hayati riskle mücadele etmemiz lazım, sonrasında vücut fonksiyonlarını yerine getirmesi lazım. Bir yıllık bir süreç oluyor" dedi.

"İyimser olmak zorundayız" diyen Elmacı, "Geceye göre daha iyi durumdayız. 24 saatten sonra tomografide her şey iyi giderse ilaçları kesip genel nörolojik duruma bakacağız" şeklinde konuştu.