Bucak İlçesi'ne bağlı Elsazı Köyü'nde 'Bam Teli Bir Yol Hikayesi' programının çekimlerini yapan gazeteci Tayfun Talip Talipoğlu, burada mantar toplayan köylülerle röportaj yaptı. Talipoğlu, daha sonra köylülerin közde pişirdiği mantardan yedi. Çekimlerini tamamlayan Talipoğlu ve ekibi, ardından yarınki çekimleri yapacakları Isparta'ya gitti. Barida Otel'e yerleşen Talipoğlu ve ekibi, bir süre sonra lobiye indi. Burada oturdukları sırada kameraman Gökhan Başak'ın yüzünde kızarıklıklar oluştu. Dudakları da şişen Başak, arkadaşları tarafından özel bir araçla Isparta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Başak'ın yediği mantardan zehirlendiği tespit edildi. Midesi yıkanan Başak'a serum bağlandı ve servise alındı.

Kameramanının mantardan zehirlendiğini öğrenen Tayfun Talipoğlu da muayene oldu. Talipoğlu'nun da zehirlendiği belirlendi. Midesi yıkanan ve serum bağlanan gazeteci Talipoğlu, tedaviye alındı.

ŞAKA GERÇEK OLUYORDU


Antalya'dan Isparta'ya gelirken Elsazı Köyü'nde çekim yaptıklarını anlatan Talipoğlu, "Yolda mantar toplayan köylülerle çekim yaptık. Çekimlerin ardından köylüler topladıkları mantarları közde pişirerek bize ikram etti. Mantar yerken oradakilere 'Mantarı yiyoruz ama zehirlenmeyelim' dedim. Gençlerden biri de bana, 'Hocam, ben imam hatip lisesi mezunuyum. Ölürsen cenaze namazını kıldıracak kadar bilgim var. Cenaze namazını kıldırırım' diye şaka yaptı. Şaka nerdeyse gerçek olacaktı" dedi.

Talipoğlu ile Başak'ın durumlarının iyi olduğu kaydedildi.