Turizmci B.S., 2007 yılının haziran ayında Fethiye'deki Gebeler Kaplıcası'nda, iddiaya göre tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. Kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla 8 kişi hakında suç duyurusunda bulunan kadının başvurusu, o dönem 'kovuşturmaya yer olmadığı' gerekçesiyle savcı tarafından kabul edilmezken, diğer tüm başvurular da sonuçsuz kaldı. Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuru ve kadın örgütlerinin baskısıyla savcı dosyayı yeniden gündeme aldı ve 8 kişi hakkında 'kişi hürriyetini engelleme ve nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla dava açıldı.

B.S.'nin 4 yıllık hukuk mücadelesinin ardından açılan dava, 8'nci duruşmasında karara bağlandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşmasına, B.S.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanıklardan M.K. (58), V.K. (60), V.K. (56), G.K. (52), A.N.O. (57) ve S.K. (62) katıldı. Sanıklar duruşmada önceki ifadelerini tekrarlayarak, suçları olmadığını söyledi ve beraatlerini talep etti. Savunmaların alınmasından sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, sanıkların B.S.'ye tecavüz ettiklerine ilişkin kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden tamamının beraatına karar verdi.

Duruşma devam ederken, her duruşmada olduğu gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen kadınlar, Fethiye Adliyesi önünde eylem yaptı. Sayıları 200'ü bulan eylemci kadınlar, duruşma boyunca ıslıklar ve alkışlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Kadınlar ayrıca, 'Erkek adalet değil, gerçek adalet', 'Tecavüzcü çete tutuklansın' sloganları attı.

Beraat kararının açıklanmasıyla birlikte Fethiye Adliyesi önündeki gerilim arttı. 'Bu dava burada bitmez' sloganı atan kadınlar, toplu halde yürüyüşe geçerek, Mustafa Kemal Bulvarı ve Yerguzlar Caddesi girişlerinde yolu taşıt trafiğine kapattı. Oturma eylemi yapan kadınları polis ekipleri uzun süre ikna etmeye çalıştı. Bir süre sonra eylemi sonlandırarak, otobüslere yönelen kadınlar, bu kez şehir merkezine girmek istedi. Polis izin vermeyince tekrar eylem yaptılar. Yaklaşık 1 saat süren arbede ve tartışmaların sonunda Fethiye'ye dağılan kadınlar, tek tek tespit edilerek ilçeden çıkışlarına eşlik edildi.