Kendilerini polis, savcı, albay olarak tanıtıp “PKK ve KCK ile görüşme yapıp para yardımında bulunmuşsunuz” diyerek binlerce kişinin milyonlarca lirasını dolandıran çete çökertildi. Çete elebaşısı 35 yaşındaki Mehmet E. ve arkadaşları, dolandırdıkları parayla yat alıp kadınlarla tura çıkmış.

Son yıllarda telefonla ulaştıkları kişileri PKK, KCK ve Ergenekon terör örgütleriyle tehdit edip, bildirdikleri banka hesabına para yatırmalarını isteyen çeteye yönelik, Adana Emniyet Müdürlüğü yaklaşık 7 aydır sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin sonunda operasyon yaptı.

64 ADRESE EŞZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ


Çetenin üst düzey yöneticilerinin yerleri tek tek belirlendi. Çetenin merkezi konumundaki Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ne bağlı Pekmezli Köyü’nün de bulunduğu, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Konya, Antalya, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Burdur ve Kars ile bu illere bağlı çok sayıdaki ilçede operasyon düzenlendi.

LÜKS OTELDE MASAJ

Mehmet E.’nin dolandırıcılık yaptıktan sonra çete üyelerine kendisine masaj yaptırdığı, çetenin diğer üst düzey yöneticilerinin de özellikle Antalya bölgesindeki lüks otellerde kalıp eğlendikleri de belirlendi.

Adana'da Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları süren çete üyelerinin ilginç ifadeler verdikleri de iddia edildi. Bazı çete üyelerinin, “Aptal insanlar olmasa biz nasıl para kazanacağız? Telefonunu aradığımız çok sayıdaki kişi PKK, KCK, Ergenekon lafını duyar duymaz, sesi soluğu kesiliyor, korkup hemen istediğimiz parayı gidip bankaya yatırıyor” dedikleri belirtildi. 64 adrese bin 500 polisin katılımıyla eşzamanlı operasyon yapıldı.

KIZ İSTERKEN YAKALANDI


“Polis-Savcı” adı verilen operasyonda, çete lideri Mehmet E. kız istemeye gittiği Konya’da yakalandı. Diğer illerdeki baskınlarda da çetenin telefondaki sesleri ile ATM’lerle banka şubelerinden paraları çektiği iddia edilen 109 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

640 BİN LİRA PARA BULUNDU


Bu kişilerin ev, işyerleri ile üzerlerinde yapılan aramalarda 640 bin lira para, 10 otomobil, 5 traktör, 196 gram altın, 33 cumhuriyet altını, 2 yarım altın, 1 bilezik, 6 çift küpe, 3 yüzük, 6 çalıntı motosiklet, 4 av tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildi.

ÇETE ÜYESİNİN YAT KEYFİ

Aramalarda çete lideri Mehmet E. ve adamlarının dolandırıcılıktan elde ettikleri milyonlarca lira parayla lüks yerlerde tatil yaptıklarını gösteren fotoğraflar da ortaya çıktı. Mehmet E.’nin değeri milyonlarla belirtilen lüks yat satın alıp Akdeniz ve Ege Denizi’nde tura çıktığı, yatına çok sayıda turist ve Türk kadını alarak eğlence yaptığı ortaya çıktı. (Habertürk)