Bir dizi ziyaret için Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve temeli Deniz Baykal tarafından atılan Hurma İleri Atıksu Tesisi'nin açılışını yaptı. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yan yana oturan Kılıçdaroğlu, Baykal'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, toplu ulaşım, katı atıksu tesisleri gibi projeleri, sosyal demokrat belediye başkanlarının yaptığını söyledi. Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, "Burada, bir sorunu avantaja dönüştürebiliyorsunuz. Mardin'e gittiğimde işsizlik vardı. Benden iş istediler. Onlara şunu sordum, buraya geldiler 78 tesisi hizmete açtılar. Burada çalışan olmadı mı? Bırakın istihdamı, dışarıdan göç alarak istihdamı kapatabilir. Meğer açılışlarda okulun çatısı aktarılmış, meğer okulun lojmanı badana boya yapılmış. Bu açılışlar televizyon ekranlarında sunuldu. Ondan sonra bütün tesisleri mercek altına aldık. Şimdi tesisleri açarken Mardin'deki gibi yapmıyorlar. Bunların yüzündeki maskeleri parça parça aşağı indireceğiz. Sosyal belediyelerin bir tek isteği var, o da engel olmamaları. Para da istemiyorlar" dedi.

2040 yılına kadar atıksu sorununu tesisle hallettiklerini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, "Bu kadarla yetinmeyeceğiz. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesini uzatıyoruz. Çocuklarımızın geleceğini garanti altına alıyoruz. Antalya'da katı atık enerjiye dönüşecek tesislere gidip, elektrik üretecek. Çevreci bir proje. Bir gram dışkı kokusu bile yok. İleride yapmayı düşündüğümüz güneş seralarının açılışı ise bu sefer Başbakan olarak buraya gelecek olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından yine yapılacak" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hurma İleri Atıksu Tesisi'nin açılışı Kılıçdaroğlu, Baykal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın tarafından yapıldı. Açılış kurdelesinin kesim töreninden sonra Kılıçdaroğlu ve Baykal tesisi gezdi.