Ak Parti Bandırma İlçe Başkanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde dansçı kızlar tarafından yapılan erotik gösterilerin festival kutlamalarına gölge düşürdüğü ileri sürdü. Tepkiler üzerine CHP'li Başkan Sedat Pekel, basın toplantısıyla eleştirilere yanıt verdi. Başkan Pekel, 1-5 Haziran 2012 tarihileri arasında 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali programında edebiyattan sanata, bilimsel toplantılardan konserlere kadar pek çok alanda seçkin etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Çınarlı Mahallesi'nde yapılan etkinliğin amacının festivali kentin tüm kesimlerine yaymak ve programları halkın ayağına götürmek olduğunu savunan Pekel, basında çıkan dans gösterileriyle ilgili haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi. Festival mahalle etkinliklerinin bu tür programların yapılabileceği başka geniş bir alan olmaması nedeniyle okul bahçelerinde yapıldığını anlatan Pekel, dansçı kızların gösterilerini öğrencilerin okulda olmadığı saatlerde ve öğrencilere değil, mahalle halkına yönelik olarak yaptıklarını söyledi.

Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde gösterileri yapan iki kadının Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dans diplomasının bulunduğunu ifade eden Başkan Pekel, sınırlı da olsa bazı kesimlerden gelen marjinal tepkiler göz önüne alınarak, duyarlı bir yaklaşımla bu gösterileri daha sonraki programlardan çıkarıldıklarını söyledi.