THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, projenin detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını, proje kapsamında 350-400 bin askerin ücretsiz taşınacağını ifade etti.

Atatürk Havalimanı’nda İç Hatlar Yeni CIP Salonu’nda inceleme yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Milli Savunma Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttükleri ‘Mehmetçik’in ücretsiz taşınması projesi’ hakkında bilgi verdi. Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Topçu, “Milli Savunma Bakanlığımız bize bu projenin detaylarını verdi. Detaylar üzerinde çalışıyoruz. Bir model oluşturma çabası içindeyiz. Önümüzdeki günlerlerde Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle tekrar bir araya geleceğiz. Konuyla ilgili net açıklamayı bir iki hafta içinde yapacağız. Askeri taşıma işini tamamen ücretsiz yapacağız. Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte çalışarak maliyetleri en aşağıya indireceğiz. Bu kapsamda 350-400 bin askerimizi ücretsiz taşıyacağız.” dedi.

TAV DA ÜCRET ALMAYACAK

TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de askere ücretsiz seyahat konusuyla ilgili kendilerinin de bilgilendirildiğini, asker yolculardan ücret alınmayacağını söyledi. TAV’ın normal yolcu biletinden aldığı bir pay olduğunu hatırlatan Şener, bu paranın askerlerden alınmayacağını sözlerine ekledi.