THY Yönetim Kurul Başkanı Hamdi Topçu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Topçu'nun istifa gerekçesinin ise milletvekili aday adaylığı olduğu açıklandı.

THY Genel Müdürlük binasında saat 14.00’te başlayan THY Genel Kurulu toplantısı devam ederken Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun istifa ettiği açıklandı. Buna göre Hamdi Topçu’nun yerine yeni bir Yönetim Kurulu Başkanı seçilecek.

1 Ocak 2010 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Hamdi Topçu, evli ve 4 çocuk sahibi. Hamdi Topçu Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Mali Müşavirlik ünvanına sahip olan Hamdi Topçu halihazırda Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanlığı, Türk Hava Yolları A.O. ve iştiraklerinden Turkish Teknik A.Ş., Türk Hava Yolları DOCO İkram Hizmetleri A.Ş., TGS Yer Hizmetleri A.Ş., Türk Hava Yolları Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmekte.

Daha önce de  10 Şubat’ta yönetim kurulu üyelerinden Naci Ağbal’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinden sonra THY yönetiminde önemli gelişmeler yaşandı. 2014 yılında Cemal Şanlı ve Mehmet Nuri Yazıcı'dan boşalan yönetim kurulu üyeliklerine İlker Aycı ve Arzu Akalan getirilmişti. Aynı zamanda TÜRGEV’in de başkanı olan Arzu Akalın Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı olarak göreve başlarken, İlker Aycı ise Denetimden Sorumlu Komite Üyesi olarak göreve başlamıştı.

2015 Mart ayında ise sonradan DHMİ Genel Müdürlüğü’ne atanan Serdar Hüseyin Yıldırım, bağımsız üye olarak THY yönetimine girdi. Bu atamadan kısa süre sonra ise Ensar Vakfı Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul İl Genel Meclis üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu’nun ve Ogun Şanlıer'in yine aynı statüde THY yönetimine atandı.

THY'de yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bugün yapılan Genel Kurul’da istifasından sonra yerine Yönetim Kurulu üyesi İlker Aycı, Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı. Temel Kotil, başkanvekili oldu.

İlker Aycı 1971 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimi aldı. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarda bulundu.

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler'de master yaptı. İngilizce ve Rusça biliyor. Universal Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Asal Dış Ticaret Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1996-1999 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan danışmanı olarak görev yaptı. Kurtsan İlaç Sanayi Ortadoğu ve Orta Asya Bölge Temsilciliği, Başak Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2001-2004 AK Parti İstanbul örgütü kurucu üyesi ve il yönetim kurulu üyesi. AK Parti İstanbul il başkan yardımcısı 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni olarak seçildi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi.

İlker Aycı son olarak da 2014 yılında THY Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.