Topkapı Sarayı önüne gelen uzun namlulu silahlı bir kişi, Saray önünde nöbet tutan askerlere ve vatandaşlara ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.

Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan saat 10.00 sıralarında Topkapı Sarayı'nın dış kapısı önüne geldi. Sırt çantalı saldırgan pompalı tüfeğiyle saray kapısında nöbet tutan askerin G3 piyade tüfeğini aldı. "Allahüekber" diyerek çevreye rastgele ateş eden Suriyeli, 1 asker, 1 zabıta ve 1 turist yaraladı.

Güvenlik kuvvetleri ile saldırgan arasında arasındaki çatışma sürüyor. İlk belirlemelere göre 1 asker, 1 zabıta ve 1 turist yaralandı. Görgü tanıklarına göre yaralandığı belirtilen turist, turist otobüsünün yolcularını indirdiği sırada yaralandı. Pompalı tüfekli saldırganın top sakallı, deri ceketli ve kot pantolonlu olduğu belirtiliyor.

Polis ekipleri, eylemciyi yakalamak için çevreyi boşalttı, geniş güvenlik önlemleri aldı. Gergin bekleyiş sırasında saldırgan, çevreye zaman zaman ateş ediyor. Görgü tanıklarınca, saldırganın Suriyeli olduğu ifade ediliyor.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

Saray önündeki çatışma devam ediyor. Polis tarafından boşaltılan bölgede sık sık silah sesleri duyuluyor.

Topkapı Sarayı'nda meydana gelen silahlı çatışmada yaralanan güvenlik görevlisi Mehmet Ballıcı'nın tedavisi sürüyor.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Mehmet Balcı'nın tomogrofisi çekildi. Ballıcı'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Topkapı Sarayı'nda çevreye rastgele ateş açarak ilk belirlemelere göre 2 kişiyi yaralayan saldırgan ölü olarak ele geçirildi.