Trabzon’un Maçka İlçesi’nde yol kontrolü yapan polislere, dağlık alandan teröristlerce otomatik silahlarla ateş açılıp el bombası atıldı. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 4 polis ile 1 vatandaş yaralandı.

Saldırı bu sabah saat 08.30'da meydana geldi. Maçka- Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı, el bombası attı.  Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Hızla olay yerine takviye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alanın içlerine doğru kaçtı.

Çatışmada 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis yaralandı. Çatışma sırasında çevreden geçerken, kurşunların isabet ettiği bir dükkanın kırılan cam parçaları 28 yaşındaki Duygu Şeker'in koluna ve boynuna isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralı polisler ile Duygu Şeker hastanede tedavi altına alındı.

Polisler, yaralı arkadaşları için hastanelere giderek kan verdi. Çatışma sırasında teröristlerin açtığı ateş sırasında yakındaki kuyumcu dükkanına da kurşunlar isabet etti.

Jandarma ve Özel Harekat timleri kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırıyı yapanların bir süredir Doğa Karadeniz Bölgesi'ne sızmaya çalışan PKK'nın bir terörist grubu olduğu sanılıyor. 

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Maçka'da bu sabah meydana gelen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir polis memurunun daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat'ın şehit olduğu olayda yaralanan 4 polis memuru ile 1 vatandaşın tedavileri sürüyor.

2 EL BOMBASI ATILDI, 1'İ PATLAMADI

Bu arada Maçka’daki terör saldırısına tanık olan yöre sakinlerinden Tuncay Kör, ateş açılması sonrasında araçtan inen bir polis memurunun karşılık verdiğini belirterek," 2 kişinin Kalaşnikofla ateş ettiğini gördüm. Sonra da el bombası attılar. Bombalardan biri patladı. Sonra yukarı doğru kaçtılar. Yaralılara yardımcı olduk, araçlara koyduk. Olayı gören bazı vatandaşlar da silahlarıyla ateş etti” dedi.

VATANDAŞLAR DA TERÖRİSTLERE ATEŞ ETTİ

Olayda bazı vatandaşların yaralı polislerin silahını alarak teröristlere karşılık verdiğini ifade eden Cüneyt Öztürk ise, “Olay anında buradaydık. Ses duyunca lastiğin patladığını sandım. Sonra da polisler ateş etti. Bölge ormanlık olduğu için bir şey göremedik. Yaralı polislerin elinden silahı alan bazı vatandaşlardan da ateş edenler oldu” diye konuştu.

CANIMIZLA KANIMIZLA POLİSİN YANINDAYIZ

Av tüfeğini ve ruhsatlı tabancasını alarak olay yerine gelen Hüseyin İnan da, polis ekiplerine yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, “Ne olduğunu anlamadık. Polislere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Silahımızla, canımızla, kanımızla polise yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hiç kimse buralara giremez. Yapamazlar” dedi.

Çatışma seslerini iş yerinde boya yaptığı sırada duyduğunu ve yaralıları kendi imkânlarıyla hastaneye kaldırdıklarını anlatan Nedim Çolak, “Yaralıları alıp hastaneye getirdik. Orada da yaralıların olduğunu gördüm” diye konuştu.

DRONE’LAR GÖRÜNTÜ ALINIYOR

Bu arada, bölgede süren operasyonlarda polis ve asker ekiplerine araziyi iyi bilen vatandaş eşlik etti. Çok sayıda vatandaş da silahlanarak emniyet güçlerine yardımcı olmak istediklerini dile getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait Droneler ile de havadan görüntü alındığı öğrenildi.

POLİSLERDEN ŞEHİT MESLEKTAŞLARINA GÖZYAŞI



Trabzon'un Maçka İlçesi’nde yaralanan polis memurları Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Olayda meslektaşlarının şehit düştüğü haberini alan polisler birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehit polislerin yakınları da hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER

Trabzon Büyükşehir Belediyesi hoparlörlerinden yaralı polis memurları için kan anonsu yapıldı. Anonsu duyan çok sayıda Trabzonlu kan vermek için hastane Acil Servisi'ne geldi. Yeterli sayıda kan verilmesi üzerine özel güvenlik görevlileri gelen vatandaşları teşekkür ederek Kızılay'ın Kan Merkezi'ne yönlendirdi.