En büyük sıkıntıyı maganda ve hırsızlardan çektiklerini belirten Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, buna birilerinin "dur" demesi gerektiğini söylüyor. Trafik levhalarının, magandaların yanı sıra sevdiği kızı etkilemek isteyen bazı kişiler tarafından da boyama yoluyla tahrip edildiğini aktaran Altun, hırsızlarınsa çalarak, hurda niyetine 10'da 1 değerinde sattığını kaydediyor.
Bu durumları gözler önüne sermek amacıyla hurdaya ayrılan levhaların bir kısmını kurum içinde sergilediklerini ifade eden Altun, bu şekilde magandaların gerçek yüzünü göstermek istediklerini söylüyor.

Trafik levhaları, "bilgi" ve "standart" olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Bilgi levhaları, sürücülere kavşak öncesi ve içi hakkında bilgi, mesafe ve şerit izleme imkanı veriyor. Standart levhalarsa genellikle üçgen ve yuvarlak şekilde olup tehlike uyarı ve trafik tanzim mesajları iletiyor. Sadece Ege Bölgesi'nde çalınan, kurşunlanan veya başka yollarla hasar verilen levhaların yıllık zararı yaklaşık 1 milyon 250 lirayı buluyor.
En büyük zarar ise alüminyum üzerine yansıtıcı (reflektif) malzeme yapıştırılarak yapılan bilgi levhalarının çalınmasından kaynaklanıyor.

Bunların metrekare fiyatının ortalama 170 lira olduğunu, 60 lirasının alüminyum, 110 lirasınınsa yansıtıcı malzeme ve işçilik maliyetini oluşturduğunu kaydeden Karayolları 2. Bölge Müdürü Altun, şunları söylüyor: "Levhaların hurda fiyatı, asıl değerinin yaklaşık 10'da 1'i kadardır. Verilen zarara nispetle elde edilen kazanç çok düşük olmasına rağmen levha çalınmaları maalesef devam ediyor. Buna kurşunlama da eklendiği için işin içinden çıkılamıyor."
Altun, eğlence amacıyla levhaların tahrip edilmesinin trafik güvenliğini de tehlikeye düşürdüğünü, can ve mal kayıplı kazalar olabildiğini vurguluyor.