7 Şubat'ta Rusya Soçi'de başlayacak olan '2014 Kış Olimpiyatları'nın yayın haklarını alan TRT kadınlar ve çiftler dalında buz pateni yarışmalarını yayınlamama kararı aldı.

Bundan 4 yıl öncesine kadar TRT’nin en büyük kozlarından biri buz pateni yarışmalarıydı. Bu dalda yarışan Türk sporcu olmamasına rağmen buz pateni yarışmaları her evde izlenirdi. TRT 2010’dan beri buz pateni vermiyor. Posta gazetesinin haberine göre TRT’nin kadın sporcuların kıyafetlerinden rahatsızlık duyduğu tahmin ediliyor.


TÜRK SPORCULAR VARDI


14-19 Ocak’taki Avrupa Şampiyonası’na 4 sporcumuz katıldı. TRT buna rağmen şampiyonayı yayınlamadı. 7-23 Şubat’ta Rusya’nın Soçi kentindeki ‘2014 Kış Olimpiyatları’nın yayın hakkını TRT aldı. Ancak buz pateninde kadınlar, çiftler ve buz dansı kategorileri yine aynı gerekçeyle yayınlanmayacak: Dekolte!

EUROVISION'DA YOKUZ

Devlet televizyonu TRT, 3 yıl üst üste Eurovision’a erkek şarkıcılarla katıldı. Geçen yıl TRT Eurovision’da yoktu, bu yıl da olmayacak. Gerekçe olarak puanlama sistemindeki adaletsizlik gösteriliyor. İddialara göre; TRT kadın şarkıcıların Eurovision’a gitmesi durumunda giyecekleri kıyafetlerden rahatsız oluyor.

Bu haberin ardından ise sosyal medya yıkıldı. Aralarında ünlülerin de olduğu yüzlerce kişi Twitter ve Facebook’ta tepkilerini böyle dile getirdi;

İşte yazılanlardan bazıları:

irfan değirmenci ‏@degirmencirfan

Dekoltesini beğenmediğin sunucuyu işinden et,Eurovision’a önce erkek şarkıcı gönder sonra katılma,kadın buz patenini yayınlama. Yaşam tarzı?

Levent Uzumcu ‏@LeventUzumcu

Buz pateni kıyafetinden bile rahatsız olan sahtekârların yönettiği güzel ülkem.

Harun Tekin ‏@harun_tekin

2 muhafazakar koalisyon ortağının birbirini laik olmamakla suçlamak üzere olduğu & buz pateni yayınının tartışılmasına da şaşırılmayan 1 yer

Sevim Gözay ‏@SevimGozay

Buz pateni seyreden bir ailenin yaşadığı ortak heyecan ve hayranlık hakkında iğne ucu kadar fikri olmayan insanlar koskoca TRT’yi yönetiyor.

EROL KOSE ‏@drerolkose

TRT = Atanamamış ‘Türkiye Rontgenciler Teşkilatı ‘

Cem Ray’ ™ ‏@_AvsarBy

Kadınların kıyafeti uygun değil diye TRT’de buz pateni yayını yasaklanmış. Siz direkt kadın olmayı yasaklayın, rahat edemeyeceksiniz.

Burak Cop ‏@burakcop

Beyler bana inanmayacaksiniz biliyorum ama normal insanlar buz pateni izlerken tahrik olmazlar

Erhan ‏@erhanaky

Kadınlara tecavüz etmek, çocuklarının önünde bıçakla doğramak serbest ama buz pateni yaparken izlemek yasak. beyin.dll not found

Yusuf Berber ‏@UsufBerber

TRT buzpateni yarışmalarıni kadın sporcuların giysileri dekolte diye yayınlamayacakmış Cemaatle savaşta biraz rahatladılar demek

eylemdenizdurgun ‏@edenizdurgun

Buz pateni kadınlar ve çiftler yarışmasını yayınlamayacak olan TRT yobazsınız varmı ötesi

ebruli ‏@ebrulilac

Buz pateni masum bir cocukluk klasiği şu anda bile izlerken ayni masumiyeti sevinci hatırlıyorum .fikir zikr meselesi yazik

SerapArzu ‏@arzu_serap

Su buz pateni yayinlanmama haberi yalan dimi? Hayir degilse gercekten bi tedaviye ihtiyaci var bu zihniyetin!

Mesut Süre ‏@mesut_sure

Sevgili Devlet Televizyonu..Ananem , dedem ve ben çay demleyip buz pateni izlerken her birimiz hep seks düşünüyorduk..Sağolasın ..

Sinan KOKALI ‏@SinanKOKALI

insanların dekolte ebatları ile terbiye durumlarını yargılayan ezik zihniyet, buz pateni müsabakalarını yasakladı.

TUĞBA ÖZAY FATTİZZO ‏@TUGBAOZAY10

Çocukken haftasonu sabahları uyanır TRT’de yayınlanan çizgifilm ve kovboy filmlerini izlemeye bayılırdımBir de buz pateni çok etkilerdi beni

yusuf kocaman ♂ ‏@kayitsizhal1

“TRT Kadınlar Buz Pateni Yarışmasını “Kıyafet Hassasiyeti” Gerekçesiyle Yayınlamayacak” İLERİ DEMOKRASİ AZİZİM…

fulya akbay ‏@fulyakbay

Bu kararı alanlar; hepinizin kızı buz pateni yapar inşallah

Şule Erkan ‏@sulealtunal

Buz pateni sizde seksi çağrıştırıyorsa sorun kıyafette değil zihniyette…

Gonca ARICAN… ‏@goncaarican

Buz pateni yapanları izlerken bile etkileniyorlar bastırılmış duygularrr… Dindar olmayın da insan olun azıcık….

Ayşe Ege YILDIRIM ‏@ayseegeyildirim

TRT’nin buz pateni dekoltesinden korkan sansür kararı doğruysa, Türkiye’nin Olimpiyatları (henüz!) haketmediğinin bir kez daha kanıtıdır.

Koo Robson ‏@UlkuR

@Bahtiyar37 Simdi okudum TRT’de buz pateni gosterilmeyecekmis – Artik soylenecek bir sey bulamiyorum, aptallik ve cahillik almis goturuyor.


TRT'DEN AÇIKLAMA


TRT'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya ortamında; TRT'nin 7 Şubat'ta Rusya Soçi'de başlayacak olan "2014 Kış Olimpiyatları'nı yayınlamayacağına" dair haberler yer aldığı belirtilerek "TRT, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nı yayınlayacaktır. TRT bu yayın plan taslağını, bir ay önceden planlamıştır ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonası da yer almaktadır" ifadesi kullanıldı.