Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO birlikleri ile birlikte Afrin'e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Yapılan harekata destek olduğu gibi eleştiler de olabiliyor.

Operasyonla ilgili geçtiğimiz günlerde Türk Tabipler Birliği de bir açıklama yapmış ve 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' demişti.

Tabipler Birliği'nin bu açıklaması tepkilere neden olmuştu. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcığılı birlik hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında bugün üyelere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltı kararları olduğu belirtiliyor.

Gözaltı listesinde TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile Merkez Konsey üyeleri  Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Nazım Yılmaz'ın isimlerinin de olduğu belirtiliyor.

Birliğin açıklaması şöyleydi:

"Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!"