‘Umut’ ismi verilen Rus gence dönemin Devlet Bakanı, Nimet Çubukçu’nun da yardımı ile kimlik kartı çıkartıldığını ve 'Mustafa Öz' ismi konulduğunu belirten Gülsüm Kabadayı, " Umut için ‘Kıyma makinesinden geçti, düzelmez’ denilmişti. Şu an durumu çok iyi. Uygulanan tedavi ile bilinci açıldı hatta arada gülüyor ve ‘anne’ diyebiliyor. Tedavi süreci kapsamında da Rusya’dan terapistlerin geldi. Onlar Umut’un çok akıllı olduğunu bizi anladığını söyledi. Şu anda onun için oyuncak seansı yapılıyor. 5 aydır çok daha iyi.” diye konuştu.

‘EVE GELEN MİSAFİRLER ARTTI’

Rusya'da katıldığı Pust Govoryat televizyon programının ardından hayatının manevi olarak değer kazandığını dile getiren Kabadayı, “O kadar farklı dostlar edindim ki, bu insanlar bana İslam dinini bile sordu. Bana hep ‘sana nasıl bir insansın, bunu anne baba yapamaz, sen nasıl bakıyorsun sabırla’ diyorlar. Ben de Rabbimin izniyle yapıyorum, diyorum. Onlar(Rusya’dakiler) benim emeğime saygı gösterdi.” şeklinde konuştu.

EVE GELEN RUS ZİYARETÇİ SAYISI ARTTI


Rusya’da katıldığı program ve diğer yaşanan süreçlerin ardından evlerine gelen ve ilgi gösterenin çoğaldığını söyleyen Kabadayı şunları söyledi: “Örneğin geçtiğimiz pazar günü Rusya Parlamentosu Duma Milletvekili Yardımcısı ve Türk-Rus ilişkileri uzmanı Ramin Gasimov beraberinde bir Rus vekille ziyarete geldi. Bizim vekillerimizden de gelenler oldu. Ama özellikle Ramin Gasimov çok ilgileniyor. Neredeyse her akşam arıyor, soruyor.”

Rusya’ya gittiği dönemde Noel olduğunu ve Rusya’yı iklimsel olarak çok soğuk bulduğunu kaydeden Kabadayı, “Kızıl Meydan’a gittim, orası çok güzeldi. Ama bir şey dikkatimi çekti; orada insanlar devamlı çalışıyorlar.” dedi.

Rusya’dan Antalya’ya gelen ve Umut’un annesi olduklarını düşünen kişilerden de çok olumlu tepkiler aldığını anlatan Kabadayı, “Gelen anneler buraya geldiklerinde çok memnun oldular. Biz bir bütün olduk. Beraber ağladık, kenetlendik her şeyimizle birleştik.” ifadelerine yer verdi. Gelen annelerin de zaten ‘Umut bizim çocuğumuz olsa bile Gülsüm anne ile beraber bakacağız’ dediğini aktaran Kabadayı, “Umut’un gerçek annesi bir gün olur da çıkar gelir ve çocuğunu isterse, kesinlikle karşı çıkmam ama beraber bakmayı teklif ederim. Bunu da kabul etmezse, en azından Umut’u arada bir görmek isterim.” diye konuştu.