Üniversiteye girişte sistem yine değişiyor. Bakanlar Kurulu'nun yeni düzenlemesi 30 Ekim Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararda eğitimin yeni yol haritası çizildi.

Yeni plana göre öğrencilerin üzerindeki sınav baskısını azaltmak için üniversite sınavına girecek öğrencilere yılda birkaç sınav yapılacak. Bunun için gerekli altyapılar tamamlanacak, böylece öğrenciler hangi sınavdan yüksek puan alırlarsa o puana göre bir üniversiteye yerleşebilecek.


OKUL ÖNCESİ ZORUNLU OLUYOR

Alınan bir başka karar ise okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi. Bunun için 36-60 ve ilk okula kaydı yapılmamış olan 60-72 aylık çocuklar okul öncesi eğitimine kazandırılacak.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Her eğitim kademesinde tekli eğitime geçilecek. Öğrencilere en az bir yabancı dil öğretmen için gerekli düzenlemeler yapılacak. Ortaokula geçişte çocuklara 1 yıl hazırlık okutulacak.

YÜKSEKÖĞRETİM KANUN TASLAĞI

Özerkliği ve kaliteyi odağına alan bir yükseköğretim kanun taslağı hazırlanacak. Üniversite yönetimi, özerklik ve hesap verilebilirlik temelinde yeniden örgütlendirilecek.

Yeni kurulan üniversitelerde öğretim üyesi açığının yarattığı olumsuzlukları gidermek amacıyla uzaktan eğitim imkânları da kullanılarak gelişmiş üniversitelerin öğretim elemanı ve altyapısından yararlanılacak.