Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ile Nükhet Özcan'ın oğulları Mehmet Özcan'ın düğün öncesi mevlit merasimi Osmanlı düğünlerini aratmadı. Çekirge semtindeki Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda mevlit nedeniyle camii şadırvanının önüne taht kuruldu. Mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin yanı sıra ateşbazın da gösteri yaptığı törene sünnet çocuğu Mehmet Özcan beyaz bir at üzerinde geldi.

Annesinin Osmanlı işlemeli, babasının da yakasız gömlek giydiği tören, Osmanlı düğünlerini aratmadı. Yarın Hilton Oteli'nde düzenlenecek düğün öncesi yapılan bu mevlitte konuklara yine Osmanlı tarzı bakır kaplarda ikramlar yapıldı. Gösterilerin ardından kılınan öğle namazına müteakip mevlit okutularak, davetlilere pilav ikram edildi.

Bu arada, vakit namazı için ve turist olarak cami avlusuna gelenlerden bir kısmı törene tepki gösterirken, bir bölümü de cep telefonuyla töreni fotoğrafladı.

Yanında yer yer modern korumaların da dikkat çektiği küçük Özcan'a yeniçeriler eşlik etti. Cami avlusundaki mevlit sosyal medyada ses getirdi.

ÖZCAN EŞİNDEN BOŞANMIŞTI

Oğluna camii avlusunda sünnet merasimi düzenleyen Mehmet Özcan, 2008 yılında Kocaeli Vali Yardımcılığı görevindeyken nüfus müdürlüğünde sözleşmeli personel Nükhet Özcan ile ilişki yaşamış ve bu bu ilişkiden çocuğu olmuştu. Mehmet Özcan, Antalya’ya yerleşen eşi Sevgi Özcan’dan 2011 yılında boşanarak, Nükhet Özcan ile evlenmişti. Mahkeme, Vali Yardımcısı Özcan'ı boşandığı eşine 200 bin lira tazminat ve ayda 1000 lira nafaka ödemeye mahkum etmişti.

EMEKLİ OLDU

Bursa’da, 6 yaşındaki oğluna Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda, Osmanlı Usulü sünnet töreni ve mevlit düzenlemesi tepkilere neden olan Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, bugün itibarıyla 65 yaşını doldurduğu için emekliye ayrıldı.

Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ile Nükhet Özcan'ın oğulları Mehmet Özcan'ın dün yapılan Osmanlı düğünlerini aratmayan sünnet merasimi, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Çekirge semtindeki Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda Osmanlı usulü sünnet merasimi düzenleyen Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın bir süre önce emeklilik dilekçesi vererek izne ayrıldığı ve bugün emekli olduğu öğrenildi.

65 yaşını doldurduğu için yaş haddinden emekli olan Mehmet Özcan, sünnet merasimine yapılan tepkilerle ilgili DHA muhabirinin sorularını telefonla yanıtladı.

Çocuğunun sünnet törenini tarihi ve dini vecibelere uygun atmosferde gerçekleştirmek istediğini kaydeden Mehmet Özcan, şunları söyledi:

“Amacım, sünnet geleneğimizin tarihi ve dini mekanlara halkımızın gösterdiği teveccüh ile birleştirilmesini, halkımıza mal edilmesini ve milletimin ve sosyal tesislerimizin, sosyal alan ile bütünleşmesini sağlamaktı. Orada çalgı, çengi diye bir şey yok. Sadece tasavvuf müziği, ilahiler ve mevlit icra edilmiştir. Bütün yapılan işler tarihi ve dini vecibelere uygun gerçekleşmiştir. Aksi asla mümkün değildir. Bu konuda CD'ler elimde. Bunları basın toplantısı ile duyuracağım. Amacım sünnet geleneğini tarihi ve dini mekanlara halkımızın gösterdiği teveccühü ile birleşmesini ve halkımıza mal edilmesini ve camilerimizin ve sosyal tesislerimizin, sosyal alan ile bütünleşmesini sağlamak istedim. Bu konuda iyi bir örnek olmak istedim. Komplo ile karşı karşıya kalacağımı bilmiyordum. Kimsenin aksi bir öngörüsü olamaz. Belli ki birileri kişisel ve özel hesap peşinde."

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün tepkisiyle ilgili soru üzerine de, "Bu konuda izin talebim var. Yazılı başvuruda bulundum. Onların bu açıklamaları kişisel hesaplardandır" diye konuştu.

Mehmet Özcan'ın oğlunun sünnet düğüne ise bu akşam Bursa Hilton Otel'de yapılacak.