Yalova'da Vali Selim Cebiroğlu, incelemek yapmak için Termal Fen Lisesi'ne gitti. İddiaya göre Vali, burada görev yapan matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ü kıyafetini beğenmediği için azarladı ve sınıftan kovdu. Bunun üzerine öğretmene destek amaçlı yürüyüş düzenlendi. Eylem sırasında öğretmen Öz rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz, hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetti.

Termal Fen Lisesi’nde Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Öz’ün, eşinden boşandıktan sonra anne ve babası ile kaldığı öğrenildi. TÜBİTAK tarafından ödül alan talihsiz öğretmenden geriye, miting alanında rahatsızlandığı sırada çekilen görüntüler kaldı.


SENDİKALARDAN TEPKİ

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde,  kıyafetlerini eleştirdiği öğretmene hakaret edip bu öğretmenlere izin verdiği için yöneticiyi azarladığı iddiası, sendikacıların tepkisine neden oldu. Yalova’da bulunan bazı sendikalar, düzenledikleri  ’Öğretmene Saygı Yürüyüşü’ ile Vali Cebiroğlu’nu protesto ettiler.

Eğitim Sen Yalova Şubesi Başkanı Cevat Güneş’in, geçtiğimiz hafta Termal Fen Lisesi’ne giden Yalova Valisi  Selim Cebiroğlu’nun, kılık ve kıyafetinden dolayı öğretmen Halil Serkan Öz’e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret edip, okul idarecilerine ise "Siz eş...başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diyerek çıkıştığı iddiaları, sendikaların tepkisine neden oldu.