VPN kullananların fişlenip fişlenmedikleri sorusu Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a soruldu. VPN kullananları fişlemediklerini belirten Arslan, uygulamayı sadece terör gibi amaçlarla kullanımını kısıtladıklarını söyledi. Bakan, buna da kimsenin itirazının olmayacağını belirtti.

Sosyal medya gibi uygulamalara erişim kısıtlanınca kullanıcılar çareyi VPN uygulamasını indirmekte buluyor. VPN kullananların fişlenip fişlenmediği ise merak konusu olmuştu. Bakan Arslan konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Muhaletef vekillerinin sosyal medya kesintileri nedeniyle eleştirilerine yanıt veren Bakan Arslan, güvenlik gerekçesi ile kesintiler yapılabildiğini ve bunun da hukuka uygun olduğunu iddia etti.

BTK'nın yasa dışı içeriklerle mücadelesi kapsamında zaman zaman engellemeler yapılabildiğini belirten Bakan, buna çocuk istismarı, kumar, müstehcenlik gibi sitelerin de dahil olduğunu söyledi. Kamu düzeninde suç işlenmesinin önlenmesi için de olağanüstü gayret sarf ettilerini belirten Bakan, kamu düzeni konusunda Fransa'yı örnek gösterdi.

Geçtiğimiz haftalarda VPN uygulamasının yasaklanacağı gündeme gelmişti. Bakan konuyla ilgili de VPN kullanıcılarının kesinlikle fişlenmediğini belirterek, VPN'nin sadece terör gibi amaçlarla kullanımının kısıtlandığını ve buna da kimsenin itirazı olmayacağını söyledi.

İnternet fiyatlarıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Arslan, fiyatların düşürülmesi konusunda bir çalışma olduğunu ileri sürdü.