Sürücüler de araçlarını kullanmakta, kentte oturanlar, evlerine gitmekte  zorlandı. Yaklaşık 45 dakika süren dolu ile karışık sağanak yağmur, son buldu. Kısa  aralıklarla yol, cadde ve sokakları etkisi altına alan sağanak yağmur suları nedeniyle ekipler, zarar gören asfalt zeminde çalışma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son 1 ayda zaman zaman etkili olan sağanağın zarar verdiği, aşınan asfast zemini iş makinaları ile kazıdı. Yetkililer, yağmurun etkilediği asfalt zeminde araçların kayma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, üzücü bir durumla karşılaşılmaması için önlem amaçlı yolların kazındığını, havanın uygun olması durumunda tekrar asfaltlama çalışması yapacaklarını bildirdi.

İşyeri sahipleri tepki gösterdi

Mazgal ve rögarların biriken suyu tahliye etmede yetersiz kalması, taşkın, kentin genelenin yanı sıra merkezi noktalarından 1'inci Kordon'u da etkiledi. Göle dönen 1'inci Kordon'dan ilerleyen araç sürücüleri, yolda kalmamak için büyük çaba harcadı. Mazgaldan taşan suların dışında, asfalt zeminin altındaki topraktan ilerleyen deniz suları, zemin kattaki işyerlerini bastı. İşyerleri sahiplerinin daha önceki yaşadıkları su baskınlarından sonra yaptırdıkları su motorları ile deniz suyu, tahliye edilmeye çalışıldı. Her yağmurda aynı durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten işyeri sahipleri duruma, tepki gösterdi.

Kent merkezine 56 kilogram su düştü

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en fazla yağışın kent merkezine ve metrekareye 56 kilogram olarak düştüğünü belirtti. Bugün ise parçalı bulutlu bir havanın görüleceği tahmini yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, zemin katta kalan ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları görüldüğünü, etkili olarak yol ve caddelerde biriken su için tahliye çalışmaları yapıldığını bildirdi.