Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin karşısındaki Suriye'de Türkmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı köylerde, IŞİD ile ÖSO mensupları arasında pazartesi başlayan ve 2 gündür duran çatışmalar sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi. Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan çatışma ve patlamalarla birlikte endişe yaşayan bazı Suriyeli Türkmenler de evlerini terk etti. Bazıları yalın ayaklı 20 kadar Türkmen, sabah saatlerinde sınırı aşarak Beşiriye Köyü yakınlarından Türkiye'ye geldi. Çatışmaların yeniden başlamasıyla endişelenerek Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Türkmenler, Kilis'teki barınma merkezlerine gönderildi.

Suriye'den kaçan Türkmenler, mayınlı bölgelerden geçerek Türkiye'ye geldiklerini söylerken, IŞİD mensuplarının takviye birliklerinin bölgeye gelmesiyle çatışmaların şiddetlendiğini söyledi.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI İNCELEME YAPTI

Yaşananların ardından sınır hattında zırhlı araçlarla önlemler artırılırken, dün akşam saatlerinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar sınır hattında incelemelerde bulundu. Beraberinde 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ile birlikte, Elbeyli ilçesindeki Çobenbey Hudut Karakolu'na gelerek incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, Suriye sınırına konuşlu birlikleri denetledikten sonra kentten ayrıldı.