Ankara Kazan'daki bir evde elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu yangın çıktı. Yangında aynı odada kalan 46 yaşındaki Hamiyet Gökçe ve engelli kızı Seval Gökçe yanarak hayatını kaybetti. Başka bir odada kalan 55 yaşındaki baba Baki Gökçe ve 27 yaşındaki oğlu Raşit Gökçe ise balkondan atlayarak yaralı bir şekilde kurtuldu.

Yangın, Kazan İlçesi'nin Atatürk Mahallesi, İsmailbey Sokak'ta bulunan 4 katlı Ertürk Apartmanı'nın birinci katında bu sabaha karşı saat 04.00'de meydana geldi. 4 kişilik Gökçe ailesi, kar yağışı nedeniyle anne ile kızının kaldığı odaya elektrikli ısıtıcısını kurup, gece uyumaya başladı.

EŞİ VE KIZINI KAPIYA KADAR SÜRÜKLEDİ

Ancak sabaha karşı evi duman ve alevlerin kapladığını fark eden Baki Gökçe, hemen kalkıp, eşi ve kızının bulunduğu odaya güçlükle girdi. Kendisi de yangından etkilenen Baki Gökçe, alevlerin arasında kalan ve aynı yatakta uyuyan eşi Hamiyet ile engelli kızı Seval'i güçlükle sürükleyip, daire kapısının önüne getirdi.

İddiaya göre Baki Gökçe, yangın nedeniyle şişen kapıyı açamadı. Eşi ve kızını kapı eşiğinde bırakan Baki Gökçe, diğer odaya girip, baygın haldeki oğlu Raşit'i de sürükleyip, evin balkonundan yere bıraktı. Baba Gökçe, daha sonra kendisini de balkondan atladıktan sonra yaralı halde koşarak komşularından yardım istedi.

Yangını gören komşuları, durumu polis, itfaiye ve 112 Hızır Acil ekiplerine haber verdi. Yangın yerine bir süre sonra polis, ambulans ve itfaiye ekipleri geldi. 112 Hızır Acil ekipleri, daha önce komşuların kırdıkları kapıdan içeri girip, alevler arasında anne ile kızının yerde yanarak öldüğünü gördü. İtfaiye ekiplerininmüdahale etmesi sonucu evdeki alevler kontrol altına alındı. Çıkan yangında balkondan atlayan baba Baki ile oğlu Raşit Gökçe yaralı olarak ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Alevlerin arasında kalan baba ile oğlunun durumlarının ciddi olduğu öğrenildi. Yangında yanarak can veren anne Hamiyet ile engelli kızı Seval Gökçe'nin cesedi ise Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.