Bodrum'a 16 kilometre mesafedeki Milas'a bağlı Boğaziçi Köyü'ndeki Tuzla Sulak Alanı'na geçen aralık ayında gelerek konaklayan yaklaşık 4 bin flamingodan son bir hafta içerisinde onlarcasının kanatlarından yaralanması dikkati çekti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü Muğla Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Erdinç Uyar ile Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı İkinci Başkanı emekli Büyükelçi Süha Umar ve teknisyenler sulak alanda incelemelerde bulundu.
Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı İkinci Başkanı Umar, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, flamingoların enerji nakil hatlarına çarpma ve kaçak avlanan kişiler tarafından yaralanmış olabileceğini söyledi. Flamingoların yaralı olmaları nedeniyle uçamadığına dikkati çeken Umar şunları söyledi:
"Bu hayvanları yakalayıp, veterinerimiz Ahmet Kurt'a tedavilerini yaptıracağız. Hem de tam olarak ne şekilde yaralandıklarını tespit etme fırsatı bulacağız. Ancak koruma altında olan bir sulak alanda kaçak avcıların faaliyette bulunması, balıkçıların ağ atması ve enerji nakil hatlarının aşırı yapılaşma nedeniyle çoğalması, bu tür koruma altındaki hayvanların hayatları için ciddi tehlike oluşturuyor. Bu nedenle devletin kurumları ile acil hazırlayacağımız raporla, sulak alanda her türlü avcılığın yasaklanmasını ve enerji nakil hatlarının bölgede uzaklaştırılması ya da yer altına alınmasını sağlayacağız."
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü Muğla Şubesi'nin, önümüzdeki günlerde Av ve Yaban Hayatı Koruma Vakfı ve Milas Belediyesi işbirliğiyle yaralı flamingoları tedavileri için yakalama çalışmalarına başlayacağı bildirildi.