Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı için seçim yapıldı. 197 oy alan 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak yeni başkan seçildi.


BÜLENT ARINÇ'IN SINIF ARKADAŞI


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yargıtay Başkanlığına 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak’ın seçilmesine ilişkin, "Birinci turda, benim güzel kardeşim, sınıf arkadaşım Nazım Kaynak Yargıtay Başkanı oldu. Çok mutlu oldum" dedi.

Doğu ve Güneydoğulu iş adamlarıyla Holiday Inn Otel’deki kahvaltıda bir araya gelen Arınç, konuşmasında, Yargıtay Başkanlığına Kaynak’ın seçildiğinin
biraz önce kahvaltıda kendisine haber verildiğini ifade etti.

"Hasan Gerçeker’in görev süresi dün bitti, bugün sabah yapılan birinci turda, benim güzel kardeşim, sınıf arkadaşım Nazım Kaynak, Yargıtay Başkanı oldu.
Çok mutlu oldum" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraşlı, yurtta beraber kaldığımız, her şeyinden emin olduğum pırıl pırıl bir Anadolu delikanlısıdır. Yıllardır Yargıtayda idi zaten.
Haberciler haber almıştır da ’kimdir bu adam’ diye merak ediyordur. Benim sınıf arkadaşım... 6. Hukuk Dairesinde, Hukuk Genel Kurulunda çalışmış... Hepsi
birbirinden kıymetli ama birinci turda arkadaşlar... Hasan Gerçeker 60. turda seçilmişti. Ve telefon dinleme kayıtlarına düştü bir ara ’Ne olur bir oy bir oy,
bir oy’ diye bir yerler harekete geçiriliyordu. Çok şükür, birinci turda...


NAZIM KAYNAK'IN ÖZGEÇMİŞİ

Nazım Kaynak, 5 Mayıs 1947'de Afşin'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1970 yılında mezun olan Kaynak, Elbistan hakim adayı olarak mesleğe başladı.

Tutak, Göynük, Yerköy Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan Kaynak, 1996 yılında Yargıtay Üyeliğine, 2009 yılında Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçildi.

Kaynak, evli ve iki çocuk babası.