Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili olarak, sınavın iptal edilmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Çubukçu, Türk Patent Enstitüsü'nde düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın final ödülleri programına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. YGS'deki şifre iddialarının ardından sınavın iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili soru üzerine Çubukçu, ÖSYM'nin bağımsız, tarafsız bir kurum olduğunu ve iddiaları araştıracak yeterliliğe sahip olduğunu söyledi. Kimsenin kayırılması, korunması ve ayrıcılıklı bir muameleye tabi tutulmasının mümkün olmadığını belirten Çubukçu, "Böyle bir şeyin içinde asla olmayız. Siyasi olarak bu konudan herhangi bir menfaat elde etmeye çalışmadığımız gibi olumlu ya da olumsuz yönde menfaat elde etmeye çalışanlarla da aynı çizgide siyaset yapmıyoruz. Bu konunun bir an önce siyasi malzeme konusu olmaktan çıkarılıp meselenin netleşmesini beklememiz gerekiyor" diye konuştu.


ÖSYM BAŞKANI: SINAVIN İPTALİNİ GEREKTİRECEK HİÇBİR OLGU SÖZ KONUSU DEĞİL

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, "Kesinlikle şunu söylüyorum ki, sınavın iptalini gerektirecek hiçbir olgu söz konusu değildir" dedi.

Rixos Otel'de Ankara basını temsilcileriyle toplantı düzenleyen Demir, "Böyle bir soru kitapçığı bizim öngörmediğimiz sonuçlar doğurdu. Kontrolümüz dışında gelişti. Bundan emindik ki, bu soru kitapçığı hiçbir adaya verilmemiştir. Kamuoyunu tatmin etmek için soru kitapçılarının tümünü internete koyuyoruz. 550 bin soru kitapçığı konuldu. Kesinlikle şunu söylüyorum ki, sınavın iptalini gerektirecek hiçbir olgu söz konusu değildir" dedi.