Yapının tamamen değiştirildiğini söyleyen Yarımağan, "Yürütme kurulu ve müdürler tamamen değişti" dedi. Yarımağan YGS'deki şifre skandalıyla ilgili olarak da, "Sadece Ali Demir değil, yürütme kurulu da bundan sorumlu" dedi.

CNN TÜRK'e konuşan Yarımağan, "Daha önce korku imparatorluğu demiştim. Çalışanlar da korktukları için benimle temasları yok.7 aydır hiçkimse ile konuşmadım. Ablam öldü, çekindikleri için cenazeye bile gelmediler. Kaldı ki ÖSYM Yürütme Kurulu tamamen değişti. Müdürlerin büyük bölümü de görevden alındı o dönem" ifadesini kullandı.

Yarımağan "ÖSYM Başkanı istifa etsin" tartışmalarına ise girmek istemedi; "Benim görüş bildirmem doğru olmaz" dedi.

Ünal Yarımağan bir de üstü kapalı mesaj verdi:

"Herkes Ali Demir'den bahsediyor ama 5 kişilik Yürütme Kurulu ile göreve geldi. Birlikte çalışıyorlar sorumluluk hepsinin."

Yarımağan, hatalı soru kitapçığı skandalı ile ilgili de "Böyle şeyler hiç olmazdı. Güvenliğe hiç katkısı bulunmayan kişiye özgü soru kitapçığı oluşturma çalışmaları nedeni ile hata yapılıyor" dedi.


ÖSYM eleştirilerin odağında!


Devletin zirvesi de ÖSYM'ye tepkili. Önce YGS'deki şifre skandalı, ardından ALES'teki skandalı, eleştiri oklarını ÖSYM'ye çevirdi.

YGS'deki şifre skandalıyla ilgili dün konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yargı sürecine işaret etti, "rahatsız olduğunu" söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da ALES'te yaşananlardan dolayı ÖSYM'yi eleştirmekten kaçınmadı, "Sınavı organize eden kuruluşun yeteri sayıda yedek soru kitapçığı göndermemesi veya istenildiği zaman hemen karşılanamaması çok büyük eksikliktir" dedi.

CHP ise tüm yaşananların ardından ÖSYM Başkanı'na istifa çağrısı yaptı.