YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin kendi öğrencileri seçmesinin çok geniş bir konu olduğunu belirterek, "Kısa vadede gerçekleşebileceğini pek düşünmüyorum." dedi.

Çetinsaya, düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerin kendi öğrencileri seçmesi fikrini değerlendirdi. Bunun kısa vadede gerçekleşebilecek bir durum olmadığını ifade eden Çetinsaya, gerekli çalışmalar yapıldığında bu konunun er geç gündeme geleceğini de kaydetti.

Kürtçe bölüm taleplerini olumlu olarak değerlendireceğiz
     
YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Kürtçe alanındaki ihtiyaçların artacağına dikkat çekerek, bu nedenle Kürtçe bölüm açmak için üniversitelerden gelen talepleri olumlu değerlendireceklerini bildirdi.

Çetinsaya, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Çetinsaya, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı, bu dersin kim tarafından verileceği ile ilgili bir soruya, "Bir süredir çeşitli üniversitelerde bu tarz bölümler var. Yeni talepler de geliyor. Bu alanlardaki ihtiyaçlar da artacağı için gelen talepleri olumlu olarak değerlendireceğiz." dedi.

10 bin kontenjan

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, YÖK'ün stareteji belgesinin taslaklarını açıkladığı basın toplantısında üniversite kontenjanlarının 10 bin arttırıldığını söyledi.