Kurul yaptığı açıklamayla, aralarında Gültan Kışanak, Leyla Zana ve Sabahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu 7 adayın itirazını kabul ederek milletvekili olmalarına engel bir durum olmadığını açıkladı. İsa Gürbüz, Çiçek Otlu ve Şerafettin Efe'nin itirazı ise kurul tarafından kabul edilmedi. Diğer 2 adayın ise dosyalarının incelenmeye devam ettiği bildirildi.

YSK üyelerinin yaptığı toplantının ardından bazı bağımsız adayların itirazlarıyla ilgili karar, yazılı açıklamayla basına duyuruldu.
Kurul tarafından yapılan açıklamada, başvuruların kabul edildiği tarihte yapılan hukuki saptamalar sonrasında söz konusu vekil adaylarının itiraz süresi içinde verdikleri yeni yargı kararlarının yeniden incelendiği belirtildi.


7 ADAYIN İTİRAZI KABUL EDİLDİ


Açıklamada, Harun Özcan, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Mehmet Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in itirazlarının kabul edildiği ve milletvekili adayı olmalarına engel durumlarının bulunmadığı ifade edildi.

İsa Gürbüz, Çiçek Otlu ve Şerafettin Efe'nin itirazlarının reddine karar verildiği duyurulan açıklamada, son olarak, Abdullah Kızılay ve Nezir Sancar'ın dosyalarının ise incelenmeye devam ettiği aktarıldı.