Elazığ'daki öğrenci yurdunda yaşanan taciz ve tecavüz olayıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık yaptığı açıklamada haberde ismi geçen bütün personelin görevden alındığı bildirildi.

Elazığ'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 4 kızın cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasının ardından, Müdür Ş.C. ile olayla ilgili görlen 5 personel açığa alındı.

Elazığ'daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nden kaçan ve jandarma tarafından yakalanan S.E., B.E., E.K ve E.A. adlı 4 kız, ifadelerinde merkezde cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını söyledi. İddialar üzerine inceleme başlatan jandarma, kızların 2007-2013 yıllarında cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığını belirledikten sonra hazırladığı fezlekeyi Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Başsavcılığın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken, cinsel istismara uğrayan kızlar başka illerdeki merkezlere gönderildi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, cinsel taciz olaylarının ardından bugün yaptığı açıklamada, adı geçen personelin açığa alındığını bildirdi. Açıklamada, şöyle denildi:

"2007-2012 yıllarını kapsayan ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iddialara ilişkin soruşturmanın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından üç müfettiş görevlendirilerek soruşturma yürütülmektedir. Ayrıca yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacı ile kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personel açığa alınmıştır."

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde bulunan ve 4 ay önce merkez Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yeni binasına taşınan merkezde cinsel istismar olayı, kentte tepkiyle karşılandı. Merkezin bulunduğu Harput Mahallesi'nin eski muhtarı Fevzi Kahraman, eskiden halk arasında ve kahvelerde merkezde çocukların cinsel istismara maruz kaldığı yönünde söylentilerin bulunduğunu belirterek, "Bu söylentileri biz de duyduk. Ancak elde delil ve belge olmadığı için bir şey yapılamıyordu. Bu tür olayları kınıyoruz, özellikle de Harput'un bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz" dedi.