Tam gün yasasıyla ilgili çok yorum yapmak istemediğini kaydeden Prof. Dr. Ömer Özkan, “Yasa bu haliyle 'Ya üniversiteyi tercih edeceksiniz, ya da kendi yolunuzu belirleyeceksiniz' diyor. Ben bu yasanın kesinlikle yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bunu ilgili kişilere de söylüyoruz. Onların da farkında olduklarına inanıyorum. Uygun olursa devam eder, bir sıkıntı olursa da gerekli düzenlemelerin yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

YOL BELİRLENMESİ GEREKİRSE BELİRLERİZ

Üniversitede kalıp kalmayacağına yönelik soru üzerine Prof. Dr. Ömer Özkan, “Son hali biliyorsunuz, üç aylık süre verildi. O süre sonunda kendi hayatınızı da belirleyeceksiniz. Bu haliyle tabi ki tam gün mü yarım gün mü, onların dışındayız. Aslına bakarsanız içinde olmak istemiyorum ama sonuçta kendinizin de hayatınızı belirleyeceğiniz bir süreç var önünüzde. En uygun süreci belirleyeceğiz mutlaka, tabi kurumumuzun zarar görmesini istemeyiz. Hizmetleri de vermeye devam etmek isteriz, ama bulunduğumuz şartlarda ne gerekiyorsa onu yapacağız. En son kanunun bize müsaade ettiği her şeyi yapmaya çalışacağız. Ama bir yol belirlenmesi istenirse onu da belirleyeceğiz” diye konuştu.


GÖNLÜM ÜNİVERSİTEDEN YANA AMA

Üç aylık sürenin ardından gerekli kararı mutlaka vereceğini kaydeden Prof. Dr. Özkan, “Gönlümüz üniversiteden yana, ama seçenek keskin olursa onun da artık kararını vereceğiz. Kimseye küskünlüğümüz ve herhangi bir dargınlığımız yok. Ama bizden hizmet istenirse her zaman yaparız. Sonuçta biz hocalarımızı davet ediyoruz. Kanunların müsaade ettiği ölçüde herkesin buraya gelmesini ve biz de gerekli yerlere ameliyat yapmaya gidiyoruz. O şekilde her zaman hizmet yapmaya devam ederiz, ama keskin bir sınır istenirse onun da kararını vermek durumundayız tabi” diye konuştu.


AKADEMİK VE EĞİTİM BASAMAĞINDA KONUŞMAK İSTERİZ

Prof. Dr. Özkan, “Biz her zaman akademik çevrede, elimizden geldiğince eğitim basamağında konuşmak isteriz. Diğer kısımların, sorduğunuz soruların muhatabı olmak istemeyiz. Onlarla ilgili, yabancı ülkelerden tabi çok güzel başvurular var. Bizden sunumlar yapmamız isteniyor. Tecrübelerimizden faydalanmak istiyorlar. Bunlara her türlü yardımda bulunuyoruz. Dışarıdan gelenler, bu ameliyatları takiplerini ve hazırlık aşamasını görmek isteyenler var. Bunlar bizi mutlu ediyor. Sonuçta bu, her ne kadar sizden ilerde gibi görünseler de bizim de çok geride olmadığımızı gösteriyor. Bizi mutlu ediyor, bunlar herhangi bir maddi kazancı olmasa da manevi olarak bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Yurt dışından transfer tekliflerinin her zaman olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Ancak ben yurt dışını asla düşünmüyorum" dedi.