Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın Esenler'deki evinde dün yapılan ve yaklaşık 14 buçuk saat süren aramalar, akşam 19.30 sularında sona erdi.

Polisler el koydukları 2 bin sayfa belge ve dokümanla evden ayrılırken açıklama yapan Beyaz, "Konu misyonerlere karşı halkı kışkırtmak şeklinde özetlenebilecek bir amaç, Yani ben böyle bir suç işlemişim ve bu suçun belgelerini arıyolar. Doğrudur aslında. Ben halkımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı misyonerlere karşı sürekli uyardım." dedi.


"SİZİN KONUNUZ BU DEĞİL DEDİM AMA... "


Son yıllarda Türkiye'de açılan çok sayıda ev kilisesinde birçok evladımızı hristiyan yaptılar diyen Zekeriya Beyaz, "5 -6 yıl önceki mücadelemizi suç olarak karşımıza çıkarıyorlar ben bunu anladım. Ama konu ondan ibaret değil. Ben Said-i Nursi ve Fethullah Gülen'in mili yönden çeşitli zararlarını anlatan bir kitap yazıyorum. Baktım bunları da alıyorlar. Ama dedim 'sizin konunuz bu değil'. 'Hayır' dediler 'Bunu da alırız'. Onları da aldılar." diye konuştu.


"MİSYONERLİĞE KARŞI SONUNA KADAR KORUYACAĞIM"


Seçim hilelerinin önlenmesi konusunda da yazdığı yazıların polisler tarafından alındığını belirten Beyaz, "Kısacası mevcut iktidarın himayesi şeklinde durum hissettim. Bu yüzden bir takım tartışmalar oldu. Dolayısıyla uzamaya sebep oldu. Sonunda nezaketle, karşılıklı saygıyla ayrıldık. Müslüman Türk çocuklarını ve ailelerini misyonerliğe karşı sonuna kadar korumaya devam edeceğim." dedi.

Gazetecilerin, el konulan kitabının hangi aşama olduğuna ilişkin sorulara Beyaz, "Elimizde kaldı ise veya yenileyeceğiz. Ama mutlaka yayınlayacağız inşallah. Bilgisayarda ne varsa aldılar. Bize de bir suret verdiklerini söylediler. Ama içinde var mı yok mu bilmiyorum. Açıp bakacağız." şeklinde konuştu.


TOPLUMDAN TECRİT EDİLDİK


Telefonları dinlendiği için kimsenin kendisini aramadığını söyleyen Beyaz, "Biz de kimseyi arayamıyoruz. Televizyonlar çağıramıyor. Gazeteler yazı yazdırmıyorlar. Beyanatlarım yayımlanmıyor. Toplumdan tecrit edildik. Açık söylüyorum baskı altındayız. Özgürlüğüm yok benim. Benim özgürlüğüm yazmakladır. Konuşmakladır. Benim özgürlüğüm gazetelerdir, televizyonlardır. Yazdığım kitaplara ambargo koyuyorlar. Hiçbir dağıtıcı almıyor. Herkes korkuyor." dedi.

Yıllardır İstiklal Savaşı ya da Çanakkale Savaşı'nda askerden kaçan bir insanan psikolojisi içerisinde yaşadığını söyleyen Zekeriya Beyaz sözlerini , "Allah, millet, vatan yolunda mücadeleye devam edeceğiz" diyerek noktaladı.