Ege Üniversitesi Solunum Araştırmaları Merkezi’nden Dr. Esra Atalay Şahar’ın yürüttüğü alerji tanı kiti projesi, TÜBİTAK BiGG programı kapsamında hibe kazandı.
Hayat, keşfetmek ve anlamak için sürekli bir yolculuktur.
Adıyaman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serdar Sönmez'in de yer aldığı ekip, Batı Antarktika’da yeni bir canlı türü keşfetti: Harpacticus tae!
Zeka geliştiren oyunlar, beyin gelişimini ve öğrenmeyi teşvik edebilir mi? Beyin bilimi açısından oyunların etkilerini ve gerçek katkılarını keşfedin.
Laber Kimya'nın dördüncüsünü düzenlediği Masal Fabrikada Festivali, 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde Torbalı Karakuyu Köyü’nde "Koku ve Bellek" temasıyla gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST 2024’e katılacak bilim ve teknoloji takımlarını uğurladı. Prof. Dr. Budak: "Gururluyuz."
Gölmarmara Belediyesi, Marmara Gölü’nün yeniden hayat bulması için Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğiyle harekete geçti.
İyonlaştırıcı radyasyona maruz kalmanın kanser, özellikle de lösemi riskini artırdığı biliniyor. Radon gazı, bu tehdidin başlıca kaynaklarından biri olarak öne...
Ticari uzay araştırmalarının, Starlink ve Google Earth gibi teknolojilerin dönüm noktası olduğu bir çağda, bazı insanların Dünya’nın düz olduğuna inanmasının...
Karanlık madde, evrenin yapısını anlamada kritik bir rol oynuyor. Son deneyler, bu gizemli maddeyi anlamak için yeni ufuklar açıyor.
Türkiye’nin ilk kendi enerjisini üreten köyü, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla bağımsızlık hedefliyor. Bu köy, sürdürülebilir yaşamın yeni örneği olarak öne çıkıyor.
Lucid rüyalar, rüyada bilinçli olarak hareket etme yeteneği sunarak, uyku deneyimini değiştirmeye hazırlanıyor. Rüyaların sınırlarını aşmak artık mümkün!