Gazete haberlerini takip eder, satır aralarını da iyi okursanız... Ya da çoğumuzun yaptığı gibi gazete okumayıp haberleri dinlememe kararı alır veya gördüğünüz, anladığınız üzere Türkiye'yi nasıl bir kara deliğe sürükleyen durumları ve bunların karşısında elinizden hiçbir şey gelmeyeceğini düşünür, tansiyonunuzun tavana ulaşıp, yaşam sevincinin tabana yayılması ile dünyanız zindan olur. Zaten şu sıralar hiç kimsenin başka şansı yok. Ya kendi yaşadığınız zindanda veya götürüldüğünüz zindandasınız. İleride tarih ne yazacak bilemiyorum.
Ama ben, varsa özgür ifade hakkımı kullanıp MHP lideri Bahçeli'yi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kendi adıma, çocuklarım, torunlarım adına asla affetmeyeceğimi söylemek, hatta haykırmak istiyorum. Ve bu yazımı kesip saklayacağım hayatta olmasam bile bir şekilde malum olacağına inanıyorum. Tanrının ilahı adaletinin yanı sıra gecenin sona erip gündüzün olacağı, adaletin geri gelip ülkemin insanlarımın düze çıkacağı günlerin geleceğine inanıyorum.

***

Ama bu iki liderin yaptığı faturaların ödeneceğini de görüyorum. Hafta sonu yine Rusya ile dalaşıp, sert çıktık. 1635 Türkmen sınırlarımızdan içeri girdi. Sınırlarımız var mı? Onu da bilemiyorum. Çünkü normalde Türkiye'yi çevreleyen sınırların içinde T.C. vatandaşları; Türkler yaşar diye tarif edilse de, Türkiye bir mülteci ülkesi oldu. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sayesinde yapamadıkları muhalefet, verdikleri desteklerle.

***

Bakar mısınız? Hafta sonu gazetelerde okumuşsunuzdur. Almanya-Türkiye göçmen kaçakçılığı hattı. Bu uluslararası şebeke, sadece üç gemiden 15 milyon dolar kazanmışlar. Varın gerisini siz düşünün. Ülkemizi bu hale getiren politikacılardan bu konuda tık yok veya hamasi nutuklar dinliyoruz. Ama, insanlar insanca davranma adına inisiyatif kullanıp günlerce göçmenleri giydirip, yedirip, yaşatmaya çalışırken; bizi temsil eden(!) milletvekilleri ölüm oruçlarına yatıyorlar. Devletin tepesi cumhurbaşkanımızın demesi ile terör örgütlerine uşaklık yapıyorlar. Düşünüyorum peki cumhurbaşkanımız bu konuda dava, soruşturma vs. bir şeyler yapamaz mı? O da Türkiye'ye mahsus Başkanlık'tan başka bir şey yapmak istemiyormuş.