Çıkışa geçmek isteyen Yukatel Denizlispor, BtcTurk Yeni Malatyaspor deplasmanında hatalarının kurbanı oldu ve tam bir hezimete uğradı, sahadan 5-1 yenik ayrıldı.

***

Mücadeleye mahkûm başladı. Kendi yarı alanından çıkamadı. Devamlı baskı yedi. Rodallega'yı kullanarak çıkmak istedi ama ona özel önlem aldıkları için top hemen kaptırıldı. Buna rağmen gole ilk yaklaşan takım yeşil siyahlılar oldu.

Baskıya rağmen kalesinde pozisyon vermeyen Denizli, kullanılan serbest atışta olmayacak bir hata yaptı. Oğuz, Chebake'nin omuzuna asıldı ve yere düşmesine neden oldu. Hakem Bülent Birincioğlu bunun için VAR'a gitti. Kendi de izlemek zorunda kaldı ama izlemesine ve boşu boşuna vakit kaybettirmesine hiç gerek yoktu. Çok açık penaltıydı ve VAR hakemlerinin kararı yeterliydi.

28. dakikadaki penaltı golü, kırılma noktasıydı. Kötü oyuna rağmen puan alabilecekken, Horozlar için işler daha da kötüleşti. Beraberlik golü için açıldı, kalesinde pozisyonlar vermeye başladı.

Çok basit bir hatadan yenen gol yetmezmiş gibi, 2. gol de böyle geldi. Sackey'in kısa düşen pasında Donald araya girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve golü attı.

***

Denizli fark 2'ye çıkınca toplu şekilde hücumu hatırladı, gol atmak için yüklendi ancak bu seferde 3. basit hata geldi ve atılan gole mani oldu. Ceza alanı içerisine gönderilen topu Rodellega gole çevirdi ama ofsayt kararı çıktı. Takım arkadaşı yürüye yürüye kaleden uzaklaşıyordu. Her ne kadar hareketlenmese de top ona doğru geldiği için ofsayt kararı verilmişti.

***

İkinci yarı oyun şekli değişti. Horoz gol aradı, Malatya hızlı hücumlara çıktı. Bir penaltı daha, fark oldu 3.

Orta sahalar çok kolay geçildi. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Rodallega çok akıllıca bir gol attı. Ardından Jahovic 2 gol attı ve karşılaşmaya damga vurdu toplamda attığı 4 golle.

***

Denizli'nin ne yapmak istediğini anlamadım. Hatalar yüzünden fark yedi, evet ama müsabakaya başladığında kendi yarı alanına hapsoldu ve ileriye gidemedi. Böyle bir maçta hızlı oyuncular iş yapar. Vurursun topu ileri, hızlı oyuncular koşar, topla rakip kaleye çabucak gider. Bunu yapabilecek bir oyuncu sahada yoktu. Oysa Yücel İldiz'in elinde yapabilecek oyuncular var. Mehmet Akyüz yedeklerde bile yoktu. Sakatlığı mı vardı bilemiyorum. Geçen sezon 1. Lig'de yıldızlaşmıştı. Hızlı hücum denince ilk akla gelecek isim kendisi.

Burak Çalık da geçen sezon çok iyi işler yaptı. Koşularıyla rakip defansa çok zorluklar çıkardı, goller attı, attırdı. Recep Niyaz da orta sahanın hızlı ismi. Çabuk oyunuyla topu çok çabuk ileriye taşıyabiliyor. O da yedekti.

Akhisarspor'un olmazsa olmaz ismi Mustafa Yumlu ise defansın belkemiği idi. O sakatlandı, Akhisar küme düştü. Sakatlığı uzun sürdü. Eğer eski gücüne kavuşmuşsa, mutlaka oynatılması gerekirdi.