Durup da bu toz duman içindeki gündemde ne yazacağım derken, yakalayamadığımız zamanın içinde ne kadar hızla yol aldığımızı fark ettim. Seçimlere doğru hızla koşuyoruz, koşturuluyoruz. Bekliyor muyduk? Evet. İstiyor muyduk, zamansız, hayır. Anlamı zamanında olmalıydı. Şimdi erken seçim ne getirecek ne götürecek meçhul. Yüzlerle senaryo. Verilen startla, bindik bir alamete gidiyoruz iyiliklere diye yorumlamak istiyorum. Yaşantımızda normal şartlarda hayatın anlamını yaşadığımız kaoslarla unuttuk. Bu tespit kesinlikle benim yaşlarımda olan herkesin katılacağı bir teşhis, biri birimize değerlerimizi soldurduk.

***
Bugün umutlandık. Pazar 15 Nisan sanat günü idi. Biliyorsunuz belirli günlerde aktiviteler daha yoğunluk kazanır. 8 Mart dünya kadınlar günü de böyle oldu. Biz, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (UKDD) olarak bir sanat aktivitesi düşünmüştük. Gerçi, genel başkanımız Sn. Işılay Saygın yıllardır böyle zamanlarda, aktivite kadar önemli olan salonların doldurulması der. Hep hak veririz ama netice değişmez. Neyse, sevgili üyemiz Yıldız Arun'un önerisiyle tasarladığımız bu projede Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliğini de yanımıza alınca kendimizi İzmir Sanat Kültürpark'ta Sn. Mehmet Yıldız'ın ofisinde bulduk. Tüm 8 Mart haftası doluydu. Toplantı yapabileceğimiz ilk boş gün 15 Nisan ve Dünya Sanat Günü. Kurucu başkanımız Ümran Baradan Türkiye'nin kültür ve sanat elçisiydi. Böyle bir günde bu projeyle başlamak büyük motivasyon oldu. İki dernek güzel bir ekip olduk. Projemizi basamak basamak planladık. Ekiplerimizi, jürilerimizi,  kriterlerimizi hazırladık. İzmir'in dişi bir kent olgusu ile temamız İzmirli Kadın sanatçılar Dünya Sanat Günü'nde "Amazonlar". O gün hayatın anlamını yaşatan bir gün oldu, tüm katılımcılara, misafirlere.

***
Üç ana temayı işledik. Şiir: Değerli kadın şairlerimiz Bilsen Başaran, Aslıhan Tüylüoğlu, Arzu Kaya, Bahar Özdemir, Emel Kayın, F. Elvin Öztürk, Fatma Karar, H. Deniz Ünal, Neda Olsoy, Neslihan Perşembe, Nesrin İnankul, Nevvar Svak, Nilüfer Yıldız, Seval Arslan, Yıldız Arun. Bizleri şiirin lirik dünyasında gezdirdiler. İkinci bölüm müzik idi. Ege Üniversitesi Klasik Türk sanat müziği bölüm başkanı Prof.Dr. Berrak Taranç ve değerli öğrencileri, hocalarının iki değerli eserini icra ettiler. Uluslar arası müzik elçilerimiz opera sanatçısı Sinem Balık iki opera ile ve bu anlara eşlik eden piyanoda Betül Karaca, Çello da Selin Gökdemir muhteşemdiler. Günün sürprizi ve özel ödülün sahibi ise Gülten Taranç idi. 28 yaşında yönetmen, yazar, müzisyen, besteci, oyuncu. 18 Ulusal ve uluslar arası Ödüllü. Son bölüm resim. Fuayede 19 Nisana kadar İzmirlilerin ziyaretine sunduğumuz resim sergisi. Ressamlarımız: Bercis Kızıltan, F. Elvin Öztürk, Filiz Pelit, Faden Kutsioğlu, Funda Cumbul, Havva Marten, Işınsu Akiş, İclal Dağlı, İnci Tarakçıoğlu, Neval Kafescioğlu, Nuran Tanrıverdi, Nimet Tunçel, Nursel Önen, Özlem Tok, Seba Uğurtan, Sema Çulan, Sevgi Sunucu, Şevkat İşleğen, Yıldanur Ketenci, Tijen Haçilingir, Yıldız Arun, Zümrüt Özmen ve duayen seramik sanatçısı Yıldız Şima. Dolu bir salon UKDD, UASD ve İzmir Büyükşehir belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun tüm desteğiyle. Günümüzde İzmir'in amazonları kalem, fırça ve notaların büyüsü. Hayatımıza kattığı anlamla özlediğimiz geleceğe koşturuyor bizleri. Teşekkürler İzmir, teşekkürler katılımcı Amazonlara ve Homeroslara.