31 Mart seçilerinden sonra, kentimizde, yeni Başkan Tunç Soyer'in girişimiyle 'İzmir Buluşmaları' adı altında toplantılar yapılmaya başlandı. İşin, yanı 'İzmir Buluşmaları'nın en önemli yönü, isteyen her vatandaşımız da katılıyor ve fikrini paylaşıyor. Yani vatandaşın sözde seçtikleri değil, doğrudan kendi sesi ortaya çıkıyor. Zaten hiç umulmadık anda bir bakıyorsunuz bir kişi öyle bir öneride bulunuyor ki, kısa zamanda slogan bile oluyor. 15 yaşlarındaki Berkay isimli bir gencimizin, kilometrelerce Ekrem İmamoğlu'nun arkasından koşarak, 'Her şey güzel  olacak!' demesi de buna çok güzel bir örnek. Şimdi yine İzmir'e dönelim...

Fikrini paylaş!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin geleceğini İzmirliler ile birlikte planlama vaadini yerine getirmek üzere Kültürpark ile başlattığı İzmir Buluşmaları'nı 'Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim' başlığıyla sürdürüyor. Başkan Soyer'in de katılacağı toplantı, 18 Temmuz saat 18.30'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi ve herkesin katılımına açık oldu.
Bizim de sık sık önerdiğimiz ve gündeme getirdiğimiz gibi; Seçim öncesinde katılımcılığı meslek odaları, sivil toplum ya da hemşeri dernekleriyle sınırlı tutmayacaklarını, halkı da sürecin içine dahil edeceklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark ile başlattığı İzmir Buluşmaları'nın ikincisini 'Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim' başlığı altında gerçekleştirdi.

Devamı gelecek!

Kültürpark ile başlayan katılımcı demokrasi modeli 'tarım ve sağlıklı gıda' konusuyla devam etti.
Seçim öncesinde 'Bu kenti en çok ben seviyorum, en çok ben biliyorum' cümlesini benim ağzımdan duymayacaksınız. Herkesin fikrine hürmet ederek, İzmir'i hiçbir ayrım yapmaksızın, tüm farklı kesimlerle birlikte, kol kola yöneteceğiz' diyen Başkan Soyer, göreve geldiğinde İzmir Buluşmaları'nı başlatarak bir vaadini daha yerine getirmiş oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Buluşmaları, turizm, doğa ve bilgi toplumu gibi farklı konuları gündeme alarak devam edecek.

Renault, JMCG Group ortaklığıyla

Fransız Renault, elektrikli araçta Çin ve Asya pazarındaki etkinliğini artırmak için Çinli JMCG ile ortaklık kurdu. Renault, yüzde 50 hissesine sahip olacağı şirket için 128.5 milyon euro ödeyecek. Yeni şirketin ilk işi ise var olan üç modelin hibrit versiyonlarını pazara sunmak olacak...
Elektrikli araç yatırımlarını güçlendirmek isteyen Fransız otomotiv devi Renault, Çinli Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) ile ortaklık kurdu. Renault bu ortaklıkla hızla büyüyen Çin elektrikli otomobil pazarında etkin bir rol oynamayı amaçlıyor. Yeni ortaklıkta her iki şirket yüzde 50 hisseye sahip olacak. Renault, bu hisse bedeli karşılığında yaklaşık 128,5 milyon euro ödeyecek. Bu miktarın sermaye artırımı yoluyla karşılanması bekleniyor.

Kadınlar için harekete geçti

Selçuk Belediyesi, özellikle kadınların evde ürettikleri ürünlerin değerlendirilmesi açısından istihdama yönelik kooperatifleşme atağına geçti. Bu kapsamda kurulacak olan Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bilgilendirme toplantılarına başlayan Selçuk Belediyesi, ilk toplantıyı Belevi mahallesinde gerçekleştirdi. Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin kurulması sürecinde üreticilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kooperatifleşmenin önemine dikkat çekerek; 'Siz üreteceksiniz. Biz satacağız. Birlikte güçleneceğiz;  birlikte kazanacağız' dedi.

Yüksek prim beklentisi

Menemen ve Türkiye ekonomisinin en önemli tarım ürünü pamuk ile ilgili üreticiler bu sene için kilogram başına 1.25 TL prim bekliyor. 2018 yılında açıklanan 0.80 TL primin bu sene için çok az olacağını ifade eden üreticiler, rakamın 1 liranın üzerinde olmasını, hatta 1.25 TL beklentisi içinde olduklarını söylediler. Bölgemizin en büyük zenginliği olan pamuğun, Menemen'de 120 bin dönüm arazide üretiminin yapıldığını söyleyen Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Süsoy,'Geçen yıl bölgemizde 56 bin ton pamuk üretimi gerçekleşti. Türkiye geneline baktığımızda ülkemizin dört milyon ton pamuk üretme kapasitesi varken üretilen pamuk 850-950 bin ton arasında. Sadece tekstil sektörünün 1,5 milyon ton pamuğa ihtiyacı varken 950 bin ton civarı üretim yapmak bizi ithalata mecbur kılıyor' dedi.

DİP EKSPRES

İran'a olağanüstü baskı

Çin Dışişleri Bakanlığı Amerika Birleşik Devletleri'ne İran üzerinde baskı yapma yanlışını durdurma ve İran nükleer sorununu siyasal ve diplomatik yollarla çözmeye çalışma konusunda çalışma çağrısında bulundu. İran nükleer anlaşması olarak bilinen Joint Comprehensive Plan of Action'nın - JCPOA  (Ortak Kapsamlı Eylem Planı) sürdürülmesi, Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısında ele alınan önemli bir konu başlığıydı.