İzmir Düşünce Topluluğu uzunca bir mektup göndermiş.
Söylediklerine göre; Ekoloji Forumu'na katılan, çevreye duyarlı kişi ve kurumlar olarak bir araya gelmişler.
Kendilerini şöyle tanıtıyorlar: 'Bizler kentimizde ve bölgemizde yaşanan Ekolojik yıkımlara karşı toprağımızın, suyumuzun, havamızın daha fazla kirlenmesini önlemek amacıyla, insanların ve bütün canlı yaşamın geleceğinin tehdit altında olduğunun bilinciyle sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna duyurmak için yollara düştük.
Suyumuzu kirleten, doğamızı mahvedenlere karşı, Efemçukuru'ndan Kazdağları'na, ekolojik yıkımların olduğu çeşitli noktalarda yürüyüşler yaparak sesimizi duyurmaya çalışacağız.'
Bu amaçla 9 Ekim saat 9.30'da Efemçukuru'ndan başlayarak 12 Ekim Çanakkale mitingine kadar 20 noktada, Ekolojik tahribatın olduğu yerlerde yürüyüş ve açıklama yaparak mitinge katılım sağlayacaklarını belirtiyorlar.
'Sensiz eksiğiz, Herkese ihtiyacımız var!' diyerek bir de yürüyüş programlarını göndermişler.
Buna göre 09 Ekim günü İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanılacak ve otobüslerle Efem Çukuru'na gidilecek.
Gaziemir Nükleer Atık fabrikasında yürüyüş yapılarak, yolculuk sürecek.
Kazdağları'na Yürüyüş Koordinasyonu ise Hüseyin Çağlar (0506 474 4898) sağlıyor.
Bu yürüyüş bana Aydın Bilgin büyüğümüzü ve Yaşar Eyice'yi anımsattı.
Yüksel Çakmur zamanında, ESHOT şoförleri ve tüm sendikalar ortak kararla İzmir'den Ankara'ya Başbakan Süleyman Demirel'i ziyaretle bitecek bir yürüyüş programı yapılmıştı.
Hak arama yürüyüşünü Aydın Bilgin'in talimatıyla Yaşar Eyice yapmış, bir aylık serüveni günü gününe görüntüleyerek, perde arkasına kadar tüm gelişmeleri okuyuculara aktarmıştı.
Herhalde bu organize yürüyüş ve açıklamalar da yalnız İzmir ve Ege'de değil, yurt dışında da ilgi ile izlenecektir.

Karsan yeniledi!

Yerli üretici Karsan'ın 8 metre sınıfının yaratıcısı olarak pazara sunduğu Atak yenilendi.
Karsan Atak'ın ikinci jenerasyonu, yepyeni dış tasarımı ve LED gündüz farlarıyla modern bir görünüm ortaya koyarken, üstün teknolojiyle donatılmış yeni sürücü kabiniyle konforda çıtayı daha yükseğe taşıdı. Düşük yakıt tüketimi ve bakım maliyetlerinin yanında, kolay servis edilebilirlik sunan yeni Atak, Türkiye'nin dört bir yanını kapsayan roadshowuna da başladı.
Eylül ayında İzmir, Bursa, Hatay, Kahramanmaraş ve İstanbul'da sergilenen yeni Atak'ın, Ekim ayındaki ilk durakları ise Diyarbakır, Mardin, Batman, Gaziantep ve Şanlıurfa olacak.

Tofaş Akademi'ye Stevie'den 7 ödül!

Tofaş Akademi, uluslararası arenada almış olduğu ödüllere yenilerini eklemeye devam ediyor.
Geliştirdiği çözümler ve ortaya koyduğu eğitim programları ile Tofaş Akademi, The Stevie Awards for Great Employers ve Stevie International Business Awards kapsamında 4'ü altın, 2'si gümüş ve 1'i bronz olmak üzere toplamda 7 ödüle layık görüldü.

Yılın fırsatında Fiat farkı!

3 kamu bankasının girişimiyle Türkiye'de üretim yapan otomotiv markaları için taşıt kredisi faiz oranlarının yüzde 0.49 ile yüzde 0.69 arasına çekilmesini takiben; bankalar ile otomotiv markaları arasında yapılan işbirliğine Fiat markası da otomobil ve hafif ticari araç modelleriyle katılıyor.
Konuyu değerlendiren Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, 'Kamu bankalarının sağladığı avantajlı faiz seçenekleri ile oluşan kredi kampanyaları yılın son çeyreğine önemli bir hareket getirecek ve pazarı büyütecektir. Fiat markası olarak Ekim ayında devreye aldığımız kampanyalarla yılın son çeyreğinde taşıt sahibi olmak isteyen tüketicilere kaçırılmayacak fırsatlar sunuyoruz' dedi.

DİP EKSPRES

Rekoltesi açıklanıyor

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin koordinatörlüğünde sektörün önemli kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan 2019-20 hasat dönemi zeytin ve zeytinyağı rekolte tahminlerinin Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç tarafından açıklanacağı toplantı bugün saat 10:00'da Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nde yapılacak.