Bugün yeni yılın ilk günü. Hoş geldin 2020. Kelime olarak "yeni" hepimizin mutluluk hormonunu artırıyor, anlamı nedeniyle. Bunun için yılın yenisi de yenilikleri çağrıştırıyor. Oysa sen kendini değiştiremeyeceksen, bunun için bir emek sarf edemeyeceksen hayatın hiçbir zaman değişmeyecek. 2019'u zemmederek terk ettik. Pek de haksız sayılmayız. Nedenlerini yazsam köşeme sığmaz. Zaten kendimizden yaşadıklarımızdan biliyorum. Ancak umut hepimizin olmazsa olmazı.
Ben de bu nedenle dileklerimi özetliyorum. Eski yılda uzun bir zaman beni zorlayan sağlığım nedeniyle ilk dileğim sağlık, tüm sevdiklerime de. Uzun süre evde kalınca iyi bir TV izleyicisi ve dizi tiryakisi oluyorsunuz.

Arif temsil eden...

Favorilerimden "Kadın" dizisindeki Arif karakterinin de her evde bir tane olmasını diliyorum. Nedenini de geçen hafta dizideki partneri Bahar'ın Arif için söyledikleriyle anlatayım "Her insan iyi de olsa, zaman zaman kötülük yapabilir, ama Arif yapmaz."
En sağlam karakterli insanlar bile bazen yolunu kaybedebilir, ama Arif kaybetmez. En merhametli insanlar bile bazen sevdiklerini geride yolda bırakabilirler ama, Arif bırakmaz. En temiz kalpli insanlar bile kin tutabilir, ama Arif tutmaz, sessizce karşısındakini mahcup etmeden affeder.
Yeni yılda Arif'i temsil eden tüm bu insani duygular egemen olsun. Son olarak da İzmir'de Yaşar Üniversitesi ve sivil toplum örgütleri, kurumlar iş birliğinde gerçekleştirilen "İzmir'de İyilik Var" tüm Türkiye'ye egemen olsun. Yurtta sulh olsun, tüm dünyaya egemen olsun, cihanda sulh olsun.  
Hoş geldin yeni yıl...