Türkiye demokrasi hayatının en kritik seçimlerinden biri dün gerçekleşti. Bu seçim sürecinde yaşanılanlar ve seçimin Türkiye geleceğine etkileri bence onlarca yıl sonra bile konuşulacak. Bu yazı, o kazandı ya da bu kazandı yazısı değil. Zaten, yazının gazetemize teslim zamanı seçimden bir gün önce. Bu yazı sadece, yazıyı okuyanların bu seçim sürecinde yaşanılanları sorgulamalarına yönelik bir çabadır. Yazarının, seçimin son günlerinde yaşanılan değişimleri şaşkınlıkla takip ederken, bu 'u' dönüşü yapan siyasetçilerin destekleyicilerinin gelişmeleri nasıl içlerine sindirebildiklerini anlama gayretidir.    
'Beka' kavramı dile getiriliyorken samimi olarak ifade etmek gerekirse, insanların söylediklerini her zaman önemseyen bir hekim olarak içimden bazen geçen şuydu. 'Acaba, bu içi boş gibi duran söylemi dolduran bir şeyler olabilir mi?' Ülkeyi yöneten iktidarın yöneticilerinin söylediklerinde, bizim göremediğimiz ülkenin geleceği ve varlığına yönelik bir tehdit mi söz konusuydu. Ülkeyi yönetenler bu ciddi kavramı ifade ederken içini bir türlü doldurmayı başaramıyorlardı.
Bu yazının yazıldığı günlerde siyaset sahnesine terör örgütü PKK'nın lideri Apo'nun birden iktidarca yerli ve milli ve adeta akil adam ilan edilmesi, tüm söylemlerin sadece seçimi kazanmaya yönelik bir çaba olmaktan başka bir şey olmadığının kanıtıydı. HDP tabanını yıllarca terör örgütünün lafından çıkmamakla suçlayanların, HDP'nin terör örgütü başını dinlemeyeceğini şikayetle dile getirmeleri siyasetin ne kadar dürüst insanlardan uzak bir kavram olduğunun kanıtıydı.
Seçimi kim kazandı, bu satırları yazarken ben bilmiyorum, okuyucu olarak sizler biliyorsunuz. Kim kazanırsa kazansın ülkenin en tepesindeki yönetici kadronun 3-4 aylık seçim sürecinde gösterdikleri tutarsızlık, saldırganlık sizleri korkutmuyor mu? Seçimin sonucu ne olursa olsun, sen sıradan ülkesini seven, milli çıkarları gözeten kardeşim, bu yaşanılanları içine sindirebiliyor musun? Eğer bu yazıyı okuyup da hala yaşanılanları içine sindirebiliyorsan, kusura bakma sen de beni artık korkutuyorsun...