Türkiye ve AB arasında Sivil Toplum Diyaloğu - V programı kapsamında "Sürdürülebilir Kalkınma için Sürdürülebilir Sivil Toplum Diyaloğu' projesi çerçevesinde 'Avrupa Birliği Müktesebatı Çevre Faslı ve Türkiye'  isimli etkinlik yoğun bir katılımla İzmir'de gerçekleştirildi.

İtalya ile eş zamanlı yürütülen proje kapsamında, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler, kamu kurumu ve özel sektör temsilcileri ile Avrupa Birliği müktesebatı çevre faslı konuşuldu.

Çevreci Enerji Derneği ve İtalyan ortağı Kyoto Club'ın hazırladığı raporlar üzerinden ve akademisyenlerin sunumları ile ülkemizin AB müktesebatı çevre faslına uyum konusunda bu zamana kadar ne kadar ilerleme gösterildiği ve nelerin yapılması gerektiği paylaşıldı.

Kaygıyla bakıyorlar

Amerikan haber kanalı CNBC, dün ABD ile Çin arasındaki ticari anlaşmazlıklara ilişkin bir anketin sonuçlarını yayımladı.

Ankete katılan ABD'li şirketlerin yüzde 65'i, hükümetin ticaret politikalarının yılın ikinci yarısında kendilerini olumsuz etkileyeceği kanısında olduklarını açıkladı.

Şirketlerin yarısının, hükümetin mevcut ticaret politikaları nedeniyle yüksek maliyet sıkıntısıyla karşı karşıya bulunduğu ifade edildi.

Ankete katılan şirketlerin yüzde 25'inin, yüksek maliyetleri telafi edebilmek için fiyat yükselttiği belirtildi.

Kruvaziyer limanını kuruyor

Çin, dünya kruvaziyer turizminin en büyük merkezlerinden biri olan Shangai'ye yeni bir liman yapmaya hazırlanıyor.

14 milyar dolarlık bir ekonomi oluşturması beklenen liman, tamamlandığında sektöründe dünyanın en büyük üçüncü kruvaziyer limanı olacak. Çin gemi yapımı ve inşaası için de 50 milyar yuanlık bir bütçe ayırdı...

Yüzde 15 küçülebilir

Hong Kong'da devam eden protestolar, kentin ekonomisine zarar vermeye devam ediyor.

Turist sayısında yaşanan düşüşün ardından benzer bir durum perakende sektöründe de gözlemleniyor.

Birçok ekonomist, Hong Kong'un perakende satış değeri ve hacminde, yüzde 15'e yakın bir daralma olacağını tahmin ediyor.

Sokak eylemleri nedeniyle birçok alışveriş caddesindeki mağaza ve dükkânların kepenklerini açamadığı belirtiliyor.

Gelecekten umutlu

Üçüncü kez hazır giyim sektörünü İzmir'de buluşturan Fashion Prime –  Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı,  geleceğe dair umut verdi.

Sektörün önde gelen isimleri fuarın ilerleyen senelerde daha da ileriye gideceğinden umutlu olduklarını ifade ederken, hazır giyimin profesyonelleri bir sonraki fuarı merakla beklemeye başladı.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul,  'Gayet güzeldi, bu sene daha iyi oldu Fashion Prime. Önümüzdeki fuara daha iyi hazırlanacağız. İzmir'de Mermer Fuarı ile IF Wedding Fashion gibi iki büyük fuarımız var. Fashion Prime da bu ayarda olsun istiyoruz. Ben iddia ediyorum, Fashion Prime Fuarı'nın önü açıktır' dedi.

***-

DİP EKSPRES

Daha güçlü!

16 Eylül Pazartesi günü saat 14.00'de Karaca Otel'de ESİAD tarafından DESİAD ortaklığı ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen 'Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi' açılış toplantısı yapılacak.

İddialı bir proje

Türkiye'de ilk olan ve İzmir iş dünyasında heyecanla karşılanan 'Üniversite Sanayi İşbirliğinde Ege Üniversitesi Modeli'nin tanıtımı ve modelle ilgili detaylar düzenlenecek lansmanla paylaşılacak.

Toplantıya,  İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mahmut Özgener,  Ege İhracatçılar Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin yanı sıra Ege Üniversitesi araştırma gruplarının ve sanayi kuruluşlarının Ar-Ge birimlerinin temsilcileri de katılacak.