Hiçbir şey umurumuzda değil, nasırımıza basılmadıkça canımız yanmadıkça hiç sesimiz çıkmıyor. Ama zaten geldiğimiz bu günlerde sesimiz istesek de çıkamıyor.
Deneyenlerin akıbetlerini de gördükçe değil ses, tıs yok. Kendimizi kaderimizi teslim etmişiz olana bitene yakılıp yıkılıyor, idare edenlerde kafaları üşütme noktasında. Hatta üşütük toplumsal felaketlerdeyiz. Bu gün için idare edebilenler yol arıyor, edemeyenler perişan, olanı biteni Allah'a havale ediyorlar! Hayatımızı düzenleyen yasalar. O yasalar siyasi irade tarafından milletinin refahı, sağlığı, insanı koşullarda yaşaması için düşünülür, çıkarılır uygulanır. Devlet bunun için vardır demokratik, laik ülkelerde. Bunun için dizayn edilmiştir.
Yasama, yürütme, yargı kendilerine millet tarafından verilen yetkileri, insanları ve ülkenin zenginleşmesi refah ve huzur içinde yaşamaları.

***

Haydi bakalım, bizi bekleyen bu refah yelpazesine bir göz atalım. Başta kömür olmak üzere yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretiminde teşvik edilmesi, nükleer santral projesinde uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi, kayıp, kaçak bedellerinin faturalarda kalıcı hale getirilmesi, doğalgaz ithalatçısı şirketlerin yüzde %10 olan depolama yükümlülüğünü % 20 ye yükseltilmesine ilişkin düzenlemeler içeren elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM sanayi komisyonunda kabul edildi. Komisyonda kabul edilen önergelerle teklifte bazı maddelerde değişikliğe gidilirken yeni maddeler eklendi.

***

Müjdeler olsun, zeytincilik kanunu da uygulanmayacak. Teklifte kabul edilen önergeyle nükleer santral projesi kapsamında yapılması ön görülen tesislerde zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerinin aşılattırılması hakkında kanunun sınırlayıcı hükümlerinin uygulanmayacağı yönünde düzenleme yapıldı. Bir yenilikte nükleer santral sahalarındaki yapıların denetim kuruluşu ile nükleer santralın lisans sahibi arasında akdedilen hizmet sözleşmesi hükümlerine göre gerçekleştirilecek. Tüketici hakem heyeti kararı doğrultusunda dağıtım şirketleri yada tedarikçi tarafından yapılan iadeler ve mahkeme kararında yer alan giderlerin dağıtım tarifeleri yoluyla karşılanmasına ilişkin hüküm tasarıdan çıkarıldı. Komisyonda kabul edilen diğer bir önergeyle lisans sahibi doğalgaz dağıtım şirketlerinin birleşmesinin önü açıldı. Yani tröstler geliyor silindir gibi üzerimizden geçecek, rakipler olmayınca. Neyse, nasılsa kimse okumuyor,dinlemiyor. Maşallah, maşallah kayıp kaçak yasal mahkeme kararıyla bile alamayacağız. Aslında okumayın, takip etmeyin zaten kanun hükmünde kararname ile idare edilen ülkemde bu kadar uzun zamanda anlamak olanları akılda tutmak mümkün değil. Artık siz de durumu Adnan hoca gibi idare edin. Maazallah, maşallah, inşallah.