1. Aldanmayın

İnternette sürekli olarak dolaşan Facebook gizlilik politikasını değiştirdi, artık mesajlarınız herkes tarafından görünür olacak veya özel içeriklerinizi paylaşılmasına izin vermiyorum vs gibi mesajları paylaşmadan önce internette kısa bir arama yapın ve paylaşmayı düşündüğününüz içeriğin gerçek olup olmadığını mutlaka araştırın.

2. İki faktörlü kimlik doğrulamayı es geçmeyin

Bir siteye üye olurken ya da güvenlik bilgilerinizi güncellerken mutlaka İki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanın. Hesabınıza giriş yaparken kim olduğunuzu doğrulamaya yarayan bu yöntem ile şifreniz çalınsa bile kolaylıkla geri alabilirsiniz. Amazon, Google, Facebook, Microsoft ve Apple gibi çoğu büyük hizmet ve şirket iki faktörlü kimlik doğrulama sunar. İki faktörlü kimlik doğrulaması genellikle cep telefonu yolu ile yapılır.

3. Farklı siteler için asla aynı şifreyi kullanmayın

Eğer yeni bir siteye üye oluyorsanız kesinlikle üye olurken email adresinizde ya da sosyal medya hesaplarınızda kullandığınız şifreleri kullanmayın. İnternette çok masum görünen ve sizin şifrelerinizi ele geçirmek için bekleyen binlerce sahte site olduğunu unutmayın.

4. Sosyal medya hesaplarınızı senkronize etmeyin

Eğer birden çok sosyal medya hesabınız varsa, bunları takip etmekte zordur ve zaman alıcıdır. Fakat aynı iletiyi tüm hesaplarınızda paylaşmaya yarayan online hizmetlerden uzak durun. Unutmayın Tweet ve Facebook iletileri tamamen farklı şeylerdir aynen Instagram and Google+ iletilerinin farklı olduğu gibi.

5. Çocuklarınız hakkında çok fazla bilgi paylaşmayın

Çocuklarınızın yer bildirimi yapmasını veya çocuklarınızın nerede olduğuna dair bilgileri sosyal medya da kesinlikle paylaşmayın. Etrafımızda  her zaman için kötü niyetli kişilerin olabileceğini aklınızdan çıkartmayın.

6. Ücretsiz Wi-fi kullanırken iki kez düşünün

Birçok insan bir kafeye girdiklerinde listede gördükleri kablosuz bağlantıları sorgusuz sualsiz kullanmaktadır. Fakat kullandıkları gerçekten kablosuz bağlantı mıdır? Bir çok hacker sahte wi-fi noktaları oluşturarak kurbanlarının bu wi-fileri kullanmalarını sağladıktan sonra kullanıcının tüm bilgileri çalabilir veya bilgisayarınıza malwere bulaştırabilir. Herkese açık bir kablosuz bağlantı kullanmak istediğinizde mutlaka güvenli bir vpn aracılığı ile kullanın böylece bağlı bulunduğunuz kablosuz bağlantı sizin trafiğinizi göremez.

7. Asla sosyal medyada tartışmaya girme

Sosyal medyada her zaman sizi öfkelendirebilecek bir ileti ile karşılaşabilirsiniz. Kesinlikle bu iletilerde tartışmaya girmeyin. Eğer tartıştığınız kişi tanıdığınız bir kişi ise farklılıklarınızı çözmeniz gerekiyorsa bunu mutlaka yüzyüze yapın.